Arūnas Dumalakas. Keistų darbų metai

Kai penktus metus Vilniuje gyvenantis išeivis iš Kazlų Rūdos naujuosius namus pavadina kaimu, galima sutikti. Ką čia prieštarausi – juk jis jau aplankęs Egipto ar Turkijos kurortus, matęs, kuo pasaulis kvėpuoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 7:00 AM

Kad Vilnius visai nedidelis, liudija ir šiųmečiai įvykiai, akcijos ir bruzdėjimai. Visi jie vyko kelių kilometrų spinduliu.

Kas įvyko Naujojoje Vilnioje, Kalnėnuose ar Zujūnuose? Turbūt patrauksime pečiais – o kas ten galėjo įvykti? Galukaimio troboje taip pat nedaug kas įvyksta, nebent gyventojus aplanko iš miško atklydęs briedis. O kalbos, paskalos lyg košė katile verda kaimo širdyje.

Vilniaus širdyje gyvenimas taip pat virte virė. Kiek aistrų sukėlė meras R.Šimašius, prikišęs nagus prie atminimo lentos J.Noreikai-Generolui Vėtrai.

Daugiausia priekaištų jis sulaukė dėl to, kad atlikti darbą nurodė paryčiais. Paskui ir pats pripažino netinkamai pasielgęs.

O paskui praraja tarp J.Noreikos priešininkų ir šalininkų ėmė vis gilėti. Ją didino ir R.Šimašiaus kalbos.

Savivaldybė erzelį tarp vilniečių kėlė ir vis pateikdama planus nukelti rašytojo P.Cvirkos paminklą. Ir vis tos kalbos pasklisdavo tada, kai miestas paskęsdavo šiukšlėse, po nevykusių reformų, kai visuomenės akys nukrypdavo į kokį stringantį projektą.

Pastebėjo vilniečiai išraustą pievą prie Baltojo tilto, kur darbai sustoję ir liūdi vienišas ekskvatorius, – še jums P.Cvirka. Nepatenkinti gyventojai dėl laiku neištuštinamų atliekų konteinerių – imkite J.Noreiką.

Net savo arkliuko – dviračių takų – savivaldybė šįmet nebeištraukė. Nors dviračių takai ir toliau buvo tiesiami, valdžia suprato, kad jais girtis nėra ko, nes transporto grūsčių jie visiškai nesumažino.

Tiesa, atnaujintą miesto transportą vis paminėdavo, bet nutylėdama, kad keleivių jame kasmet vis mažiau.

Bet griauti ši valdžia tai tikrai moka. Ir šįmet dar kartą pademonstravo sugebėjimus. Kai Lazdynų baseino statybos beviltiškai sustojo, stringa dauguma projektų, Profesinių sąjungų rūmus nugriovė pavyzdingai, pirma laiko, nors ir brangiai.

Griovėjų valdžios laukia dar vienas darbas – teks nugriauti nacionalinio stadiono griaučius, kad vietoj jų būtų galima statyti naują. Galima neabejoti, kad ir šį darbą atliks pavyzdingai, gal net pirma laiko, o kokios prognozės dėl būsimų statybų?

Akivaizdu, kad viskas, ko imasi ši valdžia, vėluoja nuo metų iki trejų. Buvę merai kraipo galvą: jei taip būtų jų valdymo laikais, iš karto jiems būtų nudyrę kailį.

Kas kita ši valdžia. Nuo jos galvų nė plaukas nenukrito. Mat visi vėluojantys ar kreivai ir šleivai atlikti darbai pagardinti Žaliojo tilto skulptūrų, J.Noreikos atminimo lentos ar P.Cvirkos paminklo pagardais. Ir galime neabejoti, kad kitąmet ji atras dar daugiau poskonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.