Vilniuje Gedimino štabo batalione – iškilminga kario priesaikos ceremonija

Gruodžio 23 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje kario priesaiką davė ir ginti Lietuvą prisiekė 70 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių. Gedimino štabo batalione tarnaujantys kariai savo vadų, svečių, tėvų ir draugų akivaizdoje priesaikos žodžius ištarė Gedimino štabo bataliono rikiuotės aikštėje.

 Vilniuje Gedimino štabo batalione – iškilminga kario priesaikos ceremonija.<br> KAM nuotr.
 Vilniuje Gedimino štabo batalione – iškilminga kario priesaikos ceremonija.<br> KAM nuotr.
 Vilniuje Gedimino štabo batalione – iškilminga kario priesaikos ceremonija.<br> KAM nuotr.
 Vilniuje Gedimino štabo batalione – iškilminga kario priesaikos ceremonija.<br> KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2019, 4:54 PM

Iškilmingoje ceremonijoje visų prisiekiančiųjų karių vardu perskaityti priesaikos tekstą ir garbė pabučiuoti bataliono kovinę vėliavą buvo suteikta jaunesniajam eiliniui Martynui Rumkiui.

Ceremonijoje sveikinimo žodį tarė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, pabrėžęs, kad Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionas yra specifinis batalionas, kuris be kitų užduočių reprezentuoja ir Lietuvos kariuomenę. „O tai reiškia, kad Jūs, prisiekę kariai, esate kariuomenės veidas ir pagal jūsų veiksmus bus sprendžiama apie visą Lietuvos kariuomenę“, – sakė jis.

„Kiekvienas iš Jūsų praturtinate Lietuvą, nes kiekvieno iš Jūsų priesaika yra žinutė priešui, jog šią žemę esame pasiryžę ginti ir už ją kovoti, jog be kovos mes jos neapleisime. Didžiuojuosi Jumis ir tikiu, kad Jumis didžiuojasi Jūsų artimieji ir Jus supantys žmonės. Linkiu, kad patirtis kariuomenėje Jus visapusiškai praturtintų, o svarbiausia dar labiau sustiprintų meilės ir atsakomybės Lietuvai jausmą“, – pabrėžė ministras.

Bataliono vadas majoras Egidijus Čiūtas, sveikindamas palinkėjo prisiekusiems kariams vadovautis Gedimino maršo žodžiais, kuriuos prieš šimtą metų parašė tokie patys prisiekę valstybei jaunuoliai, kurie kovojo laisvės kovose ir sukūrė valstybę – „Šaltyje, karštyje, naktį ar dieną būkite tvirti kaip plienas“.

Vėliau karių artimieji ir šeimos nariai buvo pakviesti į batalioną, kuriame jie galėjo susipažinti su rekonstruota autentiška XIV amžiaus elitinio kario apranga, ginkluote, šiuolaikinių ginklų ekspozicija, bei susipažinti su NPPKT karių tarnybos ir gyvenimo sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.