Arūnas Dumalakas. Negi nusiplovęs rankas darbus dirbsi?

Koronaviruso grėsmės akivaizdoje dar nė vieno Lietuvos miesto vadovas nesikreipė į gyventojus, nedalijo patarimų, kaip elgtis. O Vilniaus meras R.Šimašius pralenkė net sveikatos apsaugos ir ekstremalių situacijų valdymo specialistus. Jau antradienį R.Šimašius feisbuke pradėjo dalyti informaciją apie koronavirusą. Iš kur toks skubėjimas?

Koronaviruso grėsmės akivaizdoje dar nė vieno Lietuvos miesto vadovas nesikreipė į gyventojus, nedalijo patarimų, kaip elgtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Koronaviruso grėsmės akivaizdoje dar nė vieno Lietuvos miesto vadovas nesikreipė į gyventojus, nedalijo patarimų, kaip elgtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 7:56 AM

Kad ekologinės nelaimės atveju įsitraukus į jos likvidavimą vardas tampa žinomas visoje Lietuvoje, įrodė Alytaus meras N.Cesiulis. Bet gal R.Šimašius dar tiek nenusirito, kad tokiems tikslams pasinaudotų mirtinai pavojingu užkratu.

Tad lieka R.Šimašiaus minima pirmoji geležinė taisyklė – plauti rankas kruopščiai ir dažnai.

Ir Vilniaus meras nusiplauna rankas. Grėsmės akivaizdoje jo nepaklausi apie beviltiškai įstrigusias nacionalinio stadiono statybas ir nuplaukusius tam skirtus Europos Sąjungos pinigus, nepasiteirausi, kodėl Kauno biudžetas didėja sparčiau nei sostinės, kodėl paskubomis ir brangiai nuvertus Profsąjungų rūmus jokie darbai ant Tauro kalno šiemet, o gal ir kitąmet nevyks.

Išgirdęs klausimą apie išmaknotą pievą prie Baltojo tilto, velniaižin kaip vykstantį Neries krantinių remontą, R.Šimašius bes pirštu (nuplautu) į atmintinę, kaip saugotis nuo koronaviruso.

Kodėl Kaunas šiemet žada pastatyti dar vieną pėsčiųjų tiltą per Nemuną, o Vilnius tokį pat tiltą prie Vingio parko išstenės tik po ketverių metų? Kodėl sostinė troleibusų kontaktinio tinklo atramų būkle susirūpina tik tada, kai jos pačios ima virsti?

R.Šimašiui jau daug susikaupė vilniečių „kodėl?“, bet jis juk dalija patarimus, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso. Išties laiku merui pasitaikė proga mokyti plautis rankas. Jeigu ne koronavirusas, gal ir dirbti tektų pradėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.