G. Nausėda atsakė į S. Skvernelio pastabą dėl dalyvavimo „Žalgirio“ rungtynėse

Premjeras Saulius Skvernelis, komentuodamas prezidento Gitano Nausėdos apsilankymą Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiose krepšinio rungtynėse, šalyje paskelbus ekstremalią situaciją valstybės mastu dėl koronaviruso grėsmės, pareiškė, kad politikai, įspėdami žmones apie pavojų, patys turi rodyti pavyzdį.

Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras S.Skvernelis tvirtino pats norėjęs stebėti rungtynes, tačiau susilaikęs dėl rizikos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras S.Skvernelis tvirtino pats norėjęs stebėti rungtynes, tačiau susilaikęs dėl rizikos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis ir Skirmantas Malinauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis ir Skirmantas Malinauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 3:11 PM, atnaujinta Mar 4, 2020, 6:19 PM

„Reikia rodyti tam tikrą pavyzdį. Jeigu mes įspėjame žmones, tai reikia demonstruoti tą pavyzdį“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Praėjusį trečiadienį Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją šalies mastu, Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė rekomendacijas atšaukti masinius renginius uždarose patalpose, o žmonėms gerai apsvarstyti, ar būtina juose dalyvauti.

Tiesa, prezidentas G.Nausėda antradienio vakarą su žmona Diana nepabūgo atvykti į Kauno „Žalgirio“ areną ir stebėjo Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Rimo Kurtinaičio treniruojamos Maskvos srities „Chimki“ komandos.

Premjeras S.Skvernelis tvirtino pats norėjęs stebėti rungtynes, tačiau susilaikęs dėl rizikos.

Žiauriai norėjau dalyvauti. Galvojate, man buvo lengva žiūrėti rungtynes? Kraujas verda. Bet, kadangi aš nuo rugsėjo tokiame režime jau gyvenu, tai man gal buvo lengviau tuos sprendimus priimti.

Suprantu riziką ir ta rizika buvo įvardyta dėl dalyvavimo masiniuose renginiuose. Kiekvienas žmogus, dalyvaudamas, prisiima atsakomybę“, – sakė jis.

Sureagavo ir G.Nausėda 

Į S.Skvernelio kritiką sureagavo pati Prezidentūra. G.Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis popiet surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė, kad prezidentas pasitiki institucijų rekomendacijomis ir galvoja, kad geros emocijos taip pat yra labai svarbu.

„Prezidentas pasitiki visomis svarbiausiomis institucijomis. Lygiai taip pat jis pasitiki visuomenės Ekstremalių situacijų valdymo centru bei jo rekomendacijomis. Viena rekomendacija buvo varžybų organizatoriams imtis priemonių, kad varžybos būtų saugios, kad nebūtų sudaromos sąlygos plisti virusui, o, mūsų žiniomis, taip ir buvo.

Kita rekomendacija buvo tiems asmenims, kurie lankėsi rizikingose šalyse arba turi tam tikrų sveikatos sutrikimų taip pat nesilankyti masiniuose renginiuose. Prezidentas yra puikios sveikatos, jis nebuvo išvykęs nei į vieną iš minimų šalių, todėl apsilankė šiose varžybose.

Prezidentas galvoja, kad geros emocijos yra labai svarbu, lygiai taip pat, kaip įvairios higienos priemonės, poilsis, sveika mityba, vitaminai – tai prisideda prie imuniteto stiprinimo ir prie būdų, kaip užkirsti viruso plitimą Lietuvoje“, – aiškino prezidento atstovas spaudai.

Skyrė papildomų lėšų

Vyriausybė iš savo rezervo trečiadienį skyrė per 303,5 tūkst. eurų institucijų išlaidoms tyrimams dėl koronaviruso ir kitoms su užkrato prevencija susijusioms išlaidoms, skelbia BNS.

Pinigai skirti Sveikatos apsaugos ministerijai, iš jų – daugiau nei 159 tūkst. eurų numatyta skirti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro laboratorijai, reagentams ir kitoms priemonėms isigyti.

Dar 90 tūkst. eurų skirta trims termovizoriams Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos oro uostuose, dezinfekcinėms priemonėms, savanorių ir nuolat budinčių darbuotojų maitinimui, transporto išlaidoms, dezinfekavimo priemonėms.

Dar 54 tūkst. eurų numatyti NVSC ir Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai, t.y. institucijų darbuotojų atlyginimams išaugus jų darbo krūviui, nes šie atlieka tyrimus, konsultuoja gyventojus dirbdami viršvalandžius.

Atlikta 215 tyrimų, laukiama 11 mėginių atsakymų

Primename, kad trečiadienį skaičiuojama lygiai savaitė, kai Vyriausybė dėl koronaviruso grėsmės paskelbė ekstremalią situaciją valstybės mastu.

Iki šiol Lietuvoje yra fiksuotas vienas susirgimo koronavirusu atvejis. Juo užsikrėtė Veronoje (Italija) darbo reikalais viešėjusi šiaulietė.

Pirmadienį, praėjus beveik savaitei nuo šiaulietės grįžimo į Lietuvą, atliktas pakartotinas ėminys parodė, kad virusas vis dar nepasitraukė. Moteris ir toliau yra izoliuota ir stebima Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Iki trečiadienio buvo atlikta 215 tyrimų dėl koronaviruso grėsmės. Visų jų atsakymai – neigiami. Trečiadienį dar laukiama 11 mėginių atsakymų.

Nuo praėjusių metų gruodžio 31 dienos Kinijoje, Uhane, kilusio protrūkio pradžios, iki šių metų kovo 3 dienos iš viso laboratoriškai patvirtinti 90,6 tūkst. naujojo koronaviruso sukeltos ligos atvejai, 3124 žmonių mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?