Arvydas Lekavičius. Po vienos schemos atsiveria kita

Valstiečių vedlys R.Karbauskis metų pradžioje sukėlė šaršalą pateikęs schemą apie buvusio susisiekimo ministro R.Masiulio statytinius įvairiose valstybės įstaigose. Vieša paslaptimi buvusią informaciją jis nusiuntė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), tik nieko nepešė. Nors ir nelabai nustebo dėl tokios reakcijos.

A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2020, 6:15 AM

Užtat dabar galima nubraižyti ir naują schemą. Visiems žinoma, kad „genialus vadybininkas“ R.Masiulis prezidentės D.Grybauskaitės buvo piršte įpirštas tiek A.Butkevičiaus, tiek S.Skvernelio vyriausybėms.

O dabar pažvelkime, kas buvo STT atsakymo netirti R.Karbauskio schemos tikrasis autorius. Pasirodo, STT Korupcijos prevencijos valdybos viršininkė R.Kaziliūnaitė. Ta pati, kuri iki 2013-ųjų patarinėjo pačiai D.Grybauskaitei. Vėliau ji pasirinko darbą STT ir žiniasklaidos buvo vadinama prezidentės ausimis šioje svarbioje tarnyboje.

D.Grybauskaitei patarinėjo ir šios STT darbuotojos motina R.Kaziliūnienė, po kurio laiko pasodinta į Lietuvos banko valdybos pirmininko V.Vasiliausko konsultantės kėdę.

Beje, šis veikėjas buvo „tulpių pašto“ viršininkės rinkimų štabo vadovas.

Todėl R.Karbauskis teisus, kad nesistebėjo STT atsakymu. Negi pradėsi kibti prie eksministro, kurį taip myli ir tavo, ir mamos buvusi viršininkė? Valstiečių lyderio informacija nelabai turėjo patikti STT pareigūnei ir dėl to, kad jame minimas valstybės valdomos „Epso-G“ generalinis direktorius R.Zukas.

Sakysite, kas čia tokio? Lyg tyčia „Epso-G“ rizikos valdymo ir prevencijos vadovu darbuojasi toks buvęs STT direktoriaus pavaduotojas R.Zienka. O R.Kaziliūnaitė savo privačių interesų deklaracijoje jį yra nurodžiusi kaip draugą. Kone kaip šeimos narį, nes jis minimas tarp tėvo ir motinos.

Štai tau ir nauja schema apie garsių ir nelabai žinomų veikėjų ryšius bei ryšelius. Tik jei ją pateiksi kuriai institucijai, žiūrėk, atsiras ir toliau siekiančių gijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.