Vytautas Bruveris. Valstiečiai moka pasikinkyti net virusą

Koronavirusas, kurio šešėlis vis labiau užgožia visą pasaulį, vieniems verslininkams yra prapultis, kitiems – nauda. Taip ir politikoje. Kai kuriems veikėjams visuotinis aliarmas leidžia nesilaikyti pažadų. Tarkime, valstiečių vedliui R.Karbauskiui.

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 7:46 AM

Aišku, šiam apsukruoliui niekas ir iki šiol netrukdė nesilaikyti žodžio. Bet dabar jis surado itin svarią priežastį nevykdyti pažado prasidėjus Seimo sesijai trauktis iš frakcijos seniūno ir iš Kultūros komiteto pirmininko postų. Mat tam, kad sklandžiai būtų pakeistas seniūnas, esą būtina sušaukti partijos tarybos posėdį. O to nieku gyvu negalima padaryti – mat dėl koronaviruso grėsmės atšaukiama daugelis masinių renginių. Dėl pastarosios priežasties R.Karbauskis esą nebegali važinėti po Lietuvą, o būtent dėl tų kelionių jis planavęs atsisakyti Kultūros komiteto pirmininko posto.

Virusas virusu, bet aiškiai matyti, kad žmogus tiesiog džiaugiasi atsiradusia proga bent šiek tiek nukelti skyrybas su prie kūno jau priaugusiomis kėdėmis.

Beje, R.Karbauskis žadėjo atsisakyti poros postų, taip viliodamas premjerą S.Skvernelį tapti partijos rinkimų sąrašo vedliu. Bet dabar pradėjo trypčioti ir pastarasis.

Situacija tokia, kaip toje pasakoje be galo: R.Karbauskis nesitraukia – dėl viruso pavojaus nevyksta partijos tarybos posėdis, dėl to, kad nevyksta tarybos posėdis, savo sprendimo dėl rinkimų, kurį yra žadėjęs pranešti, nesako S.Skvernelis.

R.Karbauskis sako, kad premjeras jam asmeniškai pasakė, bet ką sakė, jis, R.Karbauskis, nesakys. O premjeras neigia, kad ką nors sakė R.Karbauskiui.

Kiek jie dar šitaip suksis?

R.Karbauskis sako, kad kol bus išguitas virusas iš Europos. Tokiu atveju rinkimai gali ne tik prasidėti, bet ir pasibaigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.