Situaciją dėl koronaviruso telefonu aptarė Lietuvos ir Lenkijos premjerai

Premjeras Saulius Skvernelis telefonu kalbėjo su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu ir aptarė situaciją dėl koronaviruso. S. Skvernelis paprašė Lenkijos premjero užtikrinti galimybę Lietuvos Respublikos piliečiams sudaryti sąlygas grįžti į Lietuvą per Lenkijos teritoriją. Lenkijos Vyriausybė patikino spręsianti šį klausimą.

S. Skvernelis paprašė Lenkijos premjero užtikrinti galimybę Lietuvos Respublikos piliečiams sudaryti sąlygas grįžti į Lietuvą per Lenkijos teritoriją.<br>D.Umbraso nuotr.
S. Skvernelis paprašė Lenkijos premjero užtikrinti galimybę Lietuvos Respublikos piliečiams sudaryti sąlygas grįžti į Lietuvą per Lenkijos teritoriją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-14 12:30, atnaujinta 2020-03-14 14:18

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, sutarta palaikyti nuolatinį kontaktą. Kaip jau skelbta, Lenkijos vyriausybė dėl koronaviruso nusprendė uždaryti šalies sienas. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė ministras pirmininkas M. Morawieckis.

„Mes priėmėme sprendimą dėl laikino sienų grąžinimo, – sakė jis. – Rūpindamiesi lenkų saugumu, mes įvesime visišką kontrolę palei visas Lenkijos sienas“.

M. Morawieckis pabrėžė, kad omenyje turimos Šengeno zonos vidaus sienos, nes sienos su Ukraina, Baltarusija bei Rusija ir taip kontroliuojamos.

Anot premjero, iš pradžių šis režimas bus įvestas 10 dienų su galimybe jį pratęsti 20 dienų, o paskui – mėnesiui. Lietuvos vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė šeštadienį irgi pranešė, kad Lietuva atnaujina vidinių Europos Sąjungos sienų su Lenkija ir Latvija patikrą.

„Reaguodami ir norėdami suvaldyti COVID-19 keliamas grėsmes, Lietuva, vidaus reikalų ministro įsakymu, nuo šiandien atstatys kontrolę prie vidinių ES sienų. Tai vyks nuo šiandien, kovo 14 d., 18 val. Reaguodami į priemones, kurias taiko kaimynai, manome, kad ši priemonė – tikslinga ir padės suvaldyti mums kylančias grėsmes“, – sakė R. Tamašunienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.