Vytautas Bruveris. Tarp linksmų simptomų – ir kliedesiai

Pasaulį siaubiantis ir visą viešąją erdvę tuojau okupuosiantis koronavirusas, regis, turi ir tokį simptomą kaip poveikis žmogaus fantazijai.

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 6:41 AM

Antai pagrindinis valdžios informatorius viruso klausimais, buvęs žemės ūkio ministras ir dabartinis premjero patarėjas klimato kaitos klausimais G.Surplys itin primena interneto folkloro personažą Kapitoną Akivaizdybę. Sveikata yra labai jautrus reikalas, karantinas palietė labai daug gyvenimo sričių ir sektorių, taip pat ir ekonomiką su senoliais. Tokie atradimai yra skiriamasis šio auksaburnio bruožas.

Negana to, jis atrado ir vieną neregėtą žiniasklaidos funkciją. Esą žiniasklaida apie pastebėtus valdžios dorojimosi su viruso iššūkiu trūkumus turėtų ne viešai skelbti skaitytojams, klausytojams ar žiūrovams, o privačiai akis į akį pranešti valdžiai.

Nieko keista, jog interneto platybėse jau vis garsiau skamba kvietimai į informatoriaus postą sugrįžti G.Surplio pirmtakui S.Malinauskui, trenkusiam durimis po konfliktų su sveikatos apsaugos ministru A.Veryga. Juolab kad ir pats S.Malinauskas pareiškė esąs pasirengęs grįžti gelbėti padėties ir valstybės nemokamai, nes G.Surplys pastaruoju metu gali dirbti tik nuotoliniu būdu.

Kaip pačiose viršūnėse – taip ir žemiau. Pavyzdžiui, sostinės savivaldybės administracijos direktorius P.Poderskis sukibirkščiavo tokia išmone, kad daug kam net lūpa atvipo.

Šis valdininkas puolė raminti vilniečius, kurie bijo eiti į parduotuvę dėl koronaviruso grėsmės. Esą savivaldybė jau beveik pasirengusi sostinės gyventojams užtikrinti maisto produktų pristatymą į namus oru – specialiomis bepilotėmis skraidyklėmis.

Jeigu tokios fantazijos įsikūnytų, būtų dar vienas teigiamas krizės padarinys – Vilnius vėl turėtų savo oro bendrovę (beje, kažkada turėjo tikrą „Air Lituanica“, kurią būtent dabartinė sostinės valdžia ir numarino).

Lauksime naujų išmonių. Juk dar tik ketvirtoji karantino diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.