Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba

Vyriausybės nariai pirmadienį renkasi į neformalų ministrų pasitarimą aptarti situaciją dėl koronaviruso ir ekonomikos skatinimo plano.

Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
Renkasi Vyriausybė ir Seimo valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 23, 2020, 7:07 AM, atnaujinta Mar 23, 2020, 8:46 AM

„Bus aptarta COVID-19 situacija ir vykdomi veiksmai, ekonomikos skatinimo planas ir jo įgyvendinimas“, – BNS sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas.

Formalus Vyriausybės posėdis sprendimams priimti numatomas trečiadienį.

Vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė ekonomikos skatinimo ir pagalbos paketą nuo koronaviruso protrūkio nukentėjusiam verslui, kurio vertė siekia 5 mlrd. eurų.

Šalyje toliau plintant koronavirusui, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada dar sugriežinti karantino sąlygas ir išplėsti medikų testavimą.

Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 143 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

Seimas nusprendė, jog dėl koronavairuso krizės trečdalio pajamų netekę paskolas turintys gyventojai galės atidėti įmokų mokėjimą, ligos išmoką darželinukus ir pradinukus prižiūrintys tėvai gaus viso karantino laikotarpiu, patvirtino subsidijas darbo vietas išlaikantiems darbdaviams. Be to, nuo 904,6 mln. iki 5,4 mlrd. eurų padidino šių metų Vyriausybės grynojo skolinimosi limitą.

Trečiadienio posėdyje iš valstybės pasiskolintų lėšų Vyriausybė skyrė 30,6 mln. eurų Sveikatos apsaugos ministerijai, priemonėms kovai su koronavirusu, taip pat atšildė Kelių priežiūros programai skirtus 142 mln. eurų, kurios turėtų skatinti ekonomiką ir leisti kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms toliau vykdyti savo veiklas, gauti užsakymus ir išlaikyti darbuotojų darbo vietas.

Seimo valdyba spręs, kada rengti plenarinius posėdžius

Seimo valdyba pirmadienį spręs, kada rengti plenarinį posėdį, taip pat svarstys opozicinių konservatorių kreipimąsi dėl nepaprastosios padėties įvedimo.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė sako, kad nenumatytą posėdį planuojama rengti arba šią, arba kitą savaitę.

„Nenumatytą posėdį planuojame rengti arba šią savaitę, arba kovo 31 dieną antradienį, kitą savaitę, bet negaliu dabar pasakyti, palikime valdybai priimti sprendimą“, – BNS sakė R. Baškienė.

Pasak jos, per nenumatytus posėdžius būtų sprendžiama dėl Konstitucinio Teismo teisėjų skyrimo, Vyriausybės siūlomų teisės aktų, susijusių su karantino įvedimu dėl koronaviruso, priėmimo.

„Tai pat yra Gabrieliaus Landsbergio kreipimasis dėl nepaprastosios padėties, irgi norėsime pasitarti“, – sakė R. Baškienė.

Opoziciniai konservatoriai kelia klausimą, ar Seimui nepaskelbus nepaprastosios padėties Vyriausybė galėjo priimti sprendimus dėl karantino, suvaržydama gyventojų judėjimo, susirinkimų laisvę ir t. t.

Nuo praėjusio pirmadienio siekiant stabdyt koronaviruso plitimą šalyje įvestas karantinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.