Arvydas Lekavičius. Pasirinkimas: šunys arba išgertuvės?

Kažkokia nelygybė: iš užsienio grįžę piliečiai izoliuojami specialiai jiems nusamdytuose viešbučiuose ar svečių namuose, kurių ne vienas išsiskiria prabanga ir dideliu žvaigždučių ar gandrų skaičiumi. Netgi naujas posakis atsirado: „Grįžtam į Lietuvą, kur viskas įskaičiuota.“

Policija.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Policija.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Policija.<br>V.Balkūno nuotr.
Policija.<br>V.Balkūno nuotr.
Policija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Policija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Policija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 7, 2020, 6:01 AM

Tik policininkams tai kol kas negresia. Štai sostinės pareigūnai karantinuojami vos ne su šunimis – Kinologijos centre su vaizdu į keturkojų voljerus.

„Jie loja ir cypia kiaurą parą. Liūdna, kad pareigūnams vieta tik su šunimis“, – skundėsi vienas iš čia porai savaičių uždarytų policininkų.

Tuo metu pargrįžėliai savo laikinuose būstuose negali nustoti šventę ir linksminęsi. Antai Vilniuje jau pirmą naktį jie išbandė jėgas ir peilių pjautynėse.

Molėtų svečių namuose karantinuotis apsistoję iš užsienio grįžę piliečiai ne tik patys audringai puotavo, bet dar ir savo draugelius linksmintis pasikvietė. Ramybės norėjusiems kitiems izoliuotiesiems ir poilsio namų savininkams teko nekart kviesti policijos pareigūnus, mat karantinuotieji čia taip smagiai vartojo velnio lašus, kad net kambarius suniokojo.

Šio rajono savivaldybei teko net pasamdyti apsaugą. Tik kas garantuos, kad kuris nors iš laikinųjų svečių nėra koronaviruso nešiotojas. Tuomet, tikėtina, teks izoliuoti ir juos tramdžiusius policininkus, ir apsaugininkus.

Vis dėlto gal neverta policininkų uždaryti su šunimis, o prisiminti sovietmečiu įprastą praktiką, kai naujai iškepti ir entuziazmo kupini milicininkai būdavo specialiai apgyvendinami neramiuose rajonuose. Jų senbuviai chuliganai, išvydę šalia gyvenantį ir kasdien marširuojantį uniformuotą pareigūną, bent laikinai apsiramindavo.

Todėl ir dabar galimus viruso nešiotojus tramdantys policininkai tiesiog privalo būti izoliuoti kartu su šiais klientais. Tuomet ir pastarieji gal nešėliotų.

Tiesa, yra vienas pavojus – juk neatmestina, kad linksmybėmis parvykėliai užkrės ir pareigūnus. Tada jau ir „Arą“ ar karo policiją tektų iškviesti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.