Mirė aktyvi Lietuvos Sąjūdžio dalyvė Aldona Mockienė

Kraštas, kurį iš savo protėvių paveldėjom, yra mūsų. Vadinam jį Lietuva ir norim, kad šis žodis iš pasaulio kalbos, iš žemėlapių neišnyktų. Rašom ir tariam jį kartu su kitais, nemažiau vertais, garbintais tautų ir valstybių vardais, norim, kad su pagarba mus ištartų.

Mirė Aldona Mockienė.<br>Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./lrytas.lt koliažas
Mirė Aldona Mockienė.<br>Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2020, 5:40 PM

Justinas Marcinkevičius

Visą savo gyvenimą savo veikla, savo darbu to ir siekė Aldona Mockienė (1947–2020). Jai buvo labai brangus savas kraštas, jo istorija, jo kalba, jo žmonės, Jos svarbiausias siekis buvo krašto, jo žmonių laisvė ir gerovė. Aldona, būdama Sąjūdžio Panevėžio rajono tarybos pirmininke, iki paskutinio atodūsio pasižymėjo aktyvia veikla Lietuvos Sąjūdyje ir šalies politiniame gyvenime, ji niekada nesitaikstė su neteisybe ir savo nuomonę išsakydavo atvirai, nepaisydama prasilenkusiojo su neteisybe užimamų pareigų.

Didžiulis būrys Aldonos bendražygių, politikų, draugų, kurie ja visada pasitikėjo, šiandien mena tai ir mintimis prabėga Aldonos gyvenimą.

Aldona Mockienė gimė 1947 m. liepos 15 d. Dzūkijos krašte. Baigusi vidurinę mokyklą ir po to ekonomikos mokslų studijas Vilniaus valstybiniame universitete, atvyko dirbti į Panevėžio rajono Staniūnų paukštininkystės eksperimentinio ūkio mokslinių tyrimų stotį.

Prasidėjus Lietuvos atgimimui, aktyviai įsijungė į Lietuvos Sajūdžio veiklą, labai atsakingai vadovavo Lietuvos Sąjūdžio Panevėžio rajono tarybai. Lietuvos valstybės atkuriamuoju laikotarpiu dirbo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo nario Stasio Kropo, vėliau Seimo nario Egidijaus Jarašiūno padėjėja.

Aldonai Mockienei likimas lėmė visą laiką dirbti atsakingus darbus. Aldonos rūpesčiu, jai dirbant Panevėžio rajono savivaldybės globos ir rūpybos skyriaus vedėjos pareigose, įkurti Panevėžio rajono Gustonių senelių globos namai, vaikų šeimyniniai namai „Grigaliūnų šeimyna“. Vėliau dirbo Lietuvos vidaus reikalų ministerijoje Finansų ir apskaitos departamento direktoriaus pavaduotoja bei Krašto apsaugos ministerijoje atsakingose pareigose finansų srityje.

Baigusi darbinę veiklą, ji aktyviai dalyvavo šalies politiniame gyvenime, ypač domėjosi šalies partizaninio judėjimo įamžinimo aktualijomis.

Aldona Mockienė ryškiai įrašyta į Lietuvos Sąjūdžio istoriją. Ji liks mūsų atmintyje, kaip žmogus – grynuolis, be galo mylėjęs savo Tėvynę, gyvenimą paskyręs jai ir tikėjęs jos šviesia ateitimi.

Netekties skausmą sūnaus šeimai ir artimiesiems tesumažina nuoširdi užuojauta.

Atsisveikinimas su velione balandžio 17 d. (penktadienį) nuo 11 iki 14 val. Vilniaus laidojimo rūmuose (Olandų g. 22). Urna laidojama balandžio 18 d. 13 val. Kairėnų kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.