Šiaulių miesto mero poelgis sudomino policiją – gresia bausmė

Penktadienį Šiaulių policijos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl galimai karantino sąlygas pažeidusio Šiaulių miesto mero.

 Šiaulių miesto mero poelgis sudomino policiją – gresia bausmė.<br> Lrytas.lt koliažas
 Šiaulių miesto mero poelgis sudomino policiją – gresia bausmė.<br> Lrytas.lt koliažas
Šiaulių misto meras A.Visockas ir Šiaulių miesto administracijos direktorius A.Bartulis buvo nufotografuoti, kai be apsauginių kaukių šnekučiavosi sėdėdami ant suoliuko.<br> Nuotrauka iš facebook vartotojo paskyros
Šiaulių misto meras A.Visockas ir Šiaulių miesto administracijos direktorius A.Bartulis buvo nufotografuoti, kai be apsauginių kaukių šnekučiavosi sėdėdami ant suoliuko.<br> Nuotrauka iš facebook vartotojo paskyros
 Šiaulių miesto meras po posėdžio spaudė ranką Seimo nariui S.Tumėnui. <br> Šiaulių miesto savivaldybės tinklapio nuotr.
 Šiaulių miesto meras po posėdžio spaudė ranką Seimo nariui S.Tumėnui. <br> Šiaulių miesto savivaldybės tinklapio nuotr.
Artūras Visockas.<br>V.Lebedžio nuotr.
Artūras Visockas.<br>V.Lebedžio nuotr.
Policija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Policija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Policija.<br>T.Bauro nuotr.
Policija.<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2020-05-08 16:28, atnaujinta 2020-05-08 18:57

Tokį sprendimą policijos pareigūnai priėmė išvakarėse gavę žinomo Šiaulių advokato Egidijaus Morkūno pareiškimą.

Siekė, kad nebūtų išimčių

Kreiptis į policiją E.Morkūną paskatino feisbuke ir oficialiame Šiaulių miesto savivaldybės tinklapyje pastebėtos nuotraukos, kurios, jo manymu, parodo atsainų politikų požiūrį į karantino sąlygų laikymąsi.

Feisbuke paviešintoje nuotraukoje matosi viešoje vietoje ant suoliuko be apsauginių kaukių sėdintys ir besišnekučiuojantys Šiaulių miesto meras ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis.

Oficialiame Šiaulių tinklapyje publikuotoje nuotraukoje Šiaulių miesto meras užfiksuotas bespaudžiantis ranką Seimo nariui Stasiui Tumėnui.

Į policiją kreipesis ir A.Visocką, S.Tumėną bei A.Bartulį už karantino sąlygų nesilaikymą nubausti pareikalavęs E.Morkūnas sakė tai padaręs ne kaip advokatas, o kaip paprastas šiaulietis, kuriam svarbu, kad mieste nebūtų pažeidinėjami įstatymai, kad nebūtų daromos išimtys „išrinktiesiems“, kad niekas, pažeidęs įstatymą, negalėtų savęs laikyti „neliečiamu“.

Advokato poelgį įvertino kaip kerštą 

Apie E.Morkūno pareiškimą policijai sužinojęs Šiaulių miesto meras tai pavadino advokato keršto akcija.

Pasak A.Visocko, taip advokatas jam kerštauja už teismuose pralaimėtas bylas prieš miesto savivaldybę bei jį patį.

Šiaulių miesto meras neneigė kalbėjęsis su administracijos direktoriumi per pietų pertrauką lauke, tačiau siūlė vadovautis logika.

Siūlė vadovautis logika

„Visur turi būti protingumo principas. Tai yra darbas. Juk aš su administracijos direktoriumi kabinete kalbuosi be kaukių.

Tai kodėl tai darydamas lauke, kai aplinkui nėra žmonių, kuriems galėčiau kelti grėsmę, aš turiu dėtis kaukę, imituodamas, kad tokiu būdu saugau ir saugojuosi nuo savo darbuotojo, su kuriuo darbe bendrauju kaip su savo šeimos nariu!?“, – retoriškai klausė A.Visockas.

Siūlė keisti kai kurias taisykles

Penktadienį Šiaulių miesto meras sakė, kad kai kurias taisykles reikėtų išvis keisti, nes jos yra antilogiškos. 

„Jei laikytis šio vyriausybės nutarimo raidės, tai netgi vesdamas tarybos posėdį nuotoliniu būdu aš privalau dėvėti apsauginę kaukę, nes esu viešoje erdvėje – posėdžių salėje. Nors tuo pačiu būdamas vienas pats toje posėdžių salėje aš nuotoliniu būdu per kompiuterius mane stebinčių tarybos narių juk neužkrėsiu.  

Juk karantino sąlygų laikymosi tikslas yra žmonių saugumas, o ne jo atributu tapusi apsauginė kaukė.

Aš ne prieš apsaugines kaukes žmonių susibūrimo vietose, tačiau kam galėčiau pakenkti eidamas be kaukės naktį tuščiu bulvaru?! Nors tai darydamas formaliai būčiau pažeidėju“, – portalui lrytas.lt sakė A.Visockas. 

Sprendimą priims įvertinę surinktą medžiagą

Po E.Morkūno pareiškimo policijai, administracinę teiseną dėl galimo karantino sąlygų pažeidimo pradėję pareigūnai greito sprendimo nežadėjo.

„Dabar bus renkama medžiaga, apklausiami pareiškime nurodyti asmenys, ieškoma liudytojų.

Sprendimas bus priimtas tik įvertinus surinktą medžiagą“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

Baudė tik piktybinius pažeidėjus

Tikėtina, kad sprendimą priimsiantys Šiaulių policijos pareigūnai atsižvelgs į tokių pažeidėjų atžvilgiu taikytą praktiką.

Šiaulių policininkai po miškus be apsauginių kaukių bėgiojusių merginų nesivaikė – už karantino sąlygų pažeidimą buvo baudžiami tik piktybiniai pažeidėjai.

„Nuo karantino paskelbimo dienos iki šiol Šiaulių mieste ir rajone policijos pareigūnai už karantino sąlygų nesilaikymą nubaudė 39 asmenis.

Mūsų pareigūnų tikslas buvo ne surašyti kuo daugiau protokolų, o perspėti žmones ir paraginti juos laikytis karantino sąlygų.

Buvo baudžiami tik tie, kurie po perspėjimo piktybiškai atsisakydavo užsidėti apsauginę kaukę ar išsiskirstyti, o taip pat tie, kurie susibūrę viešoje vietoje gerdavo alkoholį“, – sakė G.Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.