Vytautas Bruveris. Kadrų šlavėją šluoja valdiška šluota

Kaip pagiry šauksi, taip girioje atsilieps. Nekask kitam duobės, nes pats įkrisi.

V.Bruveris.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Bruveris.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2020, 6:19 AM

Tokius ir daugybę panašių tautos išminties perlų lyg karčias piliules gali ryti buvęs įvairių valdžių ir eksprezidentės D.Grybauskaitės numylėtinis, buvęs energetikos ir susisiekimo ministras R.Masiulis.

Pernai, kai jau buvo aišku, kad valdančioji valstietija pagaliau susirengė išmesti šį veikėją iš susisiekimo ministro posto, jis dar spėjo savo ruožtu nukirsdinti potencialų savo konkurentą tuometį Klaipėdos uosto vadovą A.Vaitkų. Jis ieškojo teisybės ir pas valdiškos etikos sargus, ir teismuose, bet nesėkmingai.

O dabar panašią dalią tenka patirti pačiam R.Masiuliui. Ką tik jis pralaimėjo jau antrą konkursą į šiltą valdišką vietą – Ignalinos AE valdybos nario. Anksčiau jis nesėkmingai dalyvavo konkurse į „Klaipėdos naftos“, kuriai vadovavo prieš pradėdamas ministro karjerą, vadovus.

Taigi kol kas eksministrui tenka tenkintis šiek tiek mažiau šiltu Vilniaus šilumos tinklų valdybos nario postu.

Belieka retoriškai klausti: kam taip gaišti laiką dėl kėdžių, iš anksto žinant, kad pabučiuosi durų rankeną?

Juk pats R.Masiulis per šitiek metų kadrinius reikalus įvairiais konkursais ir valymais tvarkė taip, jog turėjo gerai suprasti, kad šiuose „atviruose konkursuose“, į kuriuos veržėsi dabar, jam nėra šansų. Ypač žinant valdančiosios valstietijos viršūnių kerštingumą.

Kita vertus, gal eksministras tikėjosi, kad jam padės ne kartą viešai reikštos dabartinio prezidento G.Nausėdos simpatijos? Ar dėjo viltis į kokius nors šešėlinius ryšius?

Juk pastaruosiuose vandenyse tebenardo G.Nausėdos patarėju įsitaisęs buvęs pagrindinis eksministro smogikas D.Kuliešius.

Vis dėlto R.Masiuliui gali tekti žengti ta pačia kryptimi, kurią rodė jį nuolatos liaupsinantis G.Nausėda, – į politiką ir Seimo rinkimus. Tik gal eksministrui reikėjo ten koją įkelti anksčiau, užuot žaidus drugelio ir lango stiklo žaidimą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.