Verslininkas Raimondas Kurlianskis: „Logika turi egzistuoti net prokuratūroje“

Ketvirtą posėdį iš eilės politinės korupcijos byloje parodymus duodantis buvęs koncerno „MG Baltic“ valdybos narys Raimondas Kurlianskis savo kalbą pavadino paskaita apie antilogiką.

 R.Kurlianskis byloje įžvelgė nemažai nelogiškų dalykų. <br> T.Bauro nuotr. 
 R.Kurlianskis byloje įžvelgė nemažai nelogiškų dalykų. <br> T.Bauro nuotr. 
 R.Kurlianskis byloje įžvelgė nemažai nelogiškų dalykų. <br> T.Bauro nuotr. 
 R.Kurlianskis byloje įžvelgė nemažai nelogiškų dalykų. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 9, 2020, 2:38 PM

Verslininko teigimu, prokuratūros jam pateiktuose kaltinimuose trūksta ir logiškos įvykių sekos, ir verslo logikos. „Elementari logika turi egzistuoti visur, netgi prokuratūroje“, – pareiškė R.Kurlianskis.

Jo teigimu, tai logikos trūkumą parodo kaltinimai, susiję su tuomečiu Seimo nariu, vienu Darbo partijos lyderiu Vytautu Gapšiu.

R.Kurlianskis kaltinamas tuo, jog V.Gapšiui davė užslėptą kyšį už tai, kad jis balsuotų už Šarūno Gustainio pateiktas Vartojimo kredito įstatymo pataisas. Byloje teigiama, jog šiomis pataisomis buvo siūloma iš esmės sušvelninti kredito gavėjų vertinimo sąlygas.

R.Kurlianskis priminė, jog Seimo posėdyje dėl Š.Gustainio pataisų balsuojama nebuvo, nes jos buvo atmestos pateikimo metu spalio 29 dieną.

Vartojimo kredito įstatymas Seime buvo priimtas 2015 metų lapkričio 5 dieną. 2016 metų sausį R.Kurlianskis viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“ suteikė 15 tūkst. eurų paramą, kuri laikoma užmaskuotu kyšiu. „Vadinasi, kyšį V.Gapšiui už poveikį Darbo partijos nariams, balsuojant už Vartojimo kreditų įstatymo pataisas, aš daviau praėjus pusantro mėnesio po balsavimo?“, – stebėjosi R.Kurlianskis.

Jo teigimu, logikos trūksta ir kaltinime dėl nuolaidų Darbo partijos reklamai LNK televizijoje. Darbo partijos reklaminė kampanija prasidėjo 2015 metų lapkričio 26 dieną, jau priėmus Vartojimo kredito įstatymą, o Š.Gustainio pataisos buvo atmestos dar anksčiau.

„Niekur nematyti, kad aš turėjau už tai atsilyginti. Rezultato nebuvo, todėl aš neturėjau už ką sakyti „ačiū“, – aiškino R.Kurlianskis.

„Netgi pokalbis, kuriuo grindžiamas kaltinamas, esą V.Gapšys prašo nuolaidos, o R.Kurlianskis pritariamai krenkščia, įvyko jau priėmus Vartojimo kredito įstatymo pataisas“, – byloje išdėstyta įvykių seka stebėjosi R.Kurlianskis.

„Rytoj nubausim už tai, kad vakar pažeidei šiandien priimtą įstatymą“, – ironizavo verslininkas.

Be to, byloje teigiama, esą R.Kurlianskis siekė paveikti Darbo partijos frakcijos narius, kad jie balsuotų už tai, kad Vartojimo kredito įstatymas įsigaliotų nuo 2016 vasario 1 dienos, o ne nuo 2015-ųjų gruodžio 1 dienos.

R.Kurlianskis pabrėžė, kad įstatymo įsigaliojimui nuo kitų metų vasario bendru sutarimu pritarė Biudžeto ir finansų komitetas, todėl Seimo posėdyje už tai balsuoti nebereikėjo.

„Rytoj nubausim už tai, kad vakar pažeidei šiandien priimtą įstatymą“, – ironizavo verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.