Bandymas nušalinti garsios bylos prokurorą – vėl nesėkmingas

Politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT) nusprendė nenušalinti prokuroro Justo Lauciaus.

 Prokuroras J.Laucius lieka politinės korupcijos byloje. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 Prokuroras J.Laucius lieka politinės korupcijos byloje. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 9:03 AM, atnaujinta Sep 25, 2020, 9:19 AM

Nušalinti prokurorą praėjusiame teismo posėdyje prašė Darbo partijos advokatas Vaidotas Sviderskis, išgirdęs Vytauto Gapšio pasakojimą apie Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdį.

Tądien V.Gapšys informavo teismą, kad VRK posėdyje prokuroras J.Laucius paprašė ne tik atimti jo neliečiamybę ir leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, bet prašė ir leidimo jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. V.Gapšys stebėjosi, kodėl dėl kandidato teisinės neliečiamybės panaikinimo į VRK kreipėsi ne teismas, o prokuroras.

Į Seimą kandidatuojantis V.Gapšys nesiginčijo ir neprieštaravo, kad teismo procesas būtų tęsiamas, tačiau prokuroro prašymai dėl jo laisvės suvaržymo sukėlė abejonių VRK nariams. Posėdyje buvo padaryta pertrauka ir su VAT posėdžio protokolu susipažinę komisijos nariu tokius prokuroro prašymus atmetė.

V.Gapšys teigė, jog rugsėjo 4-ąją vykusio teismo posėdžio metu nebuvo prašymo suvaržyti jo laisvę: „Prokuroras peržengė kompetencijos ribas ir parodė, kad tai yra jo teisė suvaržyti mano laisvę“. „Prokuroras ne pirmą kartą peržengia jam suteiktas kompetencijos ribas ir klaidina teismą“, – pareiškė V.Gapšys.

Prokuroras J.Laucius neįžvelgė jokių priežasčių jį nušalinti.

Teisėjų kolegija taip pat neįžvelgė duomenų, kurie leistų manyti, kad prokuroas buvo šališkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.