Kas taikosi į tuščią likusią ŽŪM kėdę? Realiausia kandidatė – ministerijos kanclerė

O kodėl kol kas tuščia kandidato ar kandidatės į žemės ūkio ministrus vieta? Konservatoriai taip ir nesugebėjo kol kas rasti kandidato partijai ar už jos ribų, ar per preliminarų visų kandidatūrų derinimą su Prezidentūra buvo sulaukta kokio nors ypatingo pastarosios pasipriešinimo?

Į ŽŪM – nepartinė?<br>Lrytas.lt montažas
Į ŽŪM – nepartinė?<br>Lrytas.lt montažas
Kazys Starkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Kazys Starkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>T.Bauro nuotr.
Į ŽŪM – nepartinė?<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 5:24 PM, atnaujinta Nov 18, 2020, 9:28 PM

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, jau kartą šias pareigas ėjusio Seimo nario Kazio Starkevičiaus pavardes nebuvo nuogąstaujant, kad prezidentas Gitanas Nausėda gali šią kandidatūrą atmesti, o naujos konservatoriai dar neišlukšteno.

Kai kurie konservatoriai kalba, jog ir pati partijos vadovybė į Kazį Starkevičių nežiūrėjo labai enrtuziastingai, nes laiko jį „senosios sistemos“ žmogumi, kai tuo tarpu, pasak jos, ten reikia sudoroti „ūkininkų nomenklatūrą“, esančią valstiečių ir kitų kairiųjų sąjungininke.

Bet svarbiausia, kad G.Nausėda, garsėjantis tuo, kad pastebi ir amžiams įsidėmi mažiausią tikrą ar net tariamą kritiką bei priešiškumą savo atžvilgiu, K.Starkevičiaus nemėgsta dėl to, jog ši Seime priešinosi prezidento idėjoms padidinti akcizą ūkininkų degalams, kitiems panašiems žingsniams.

Taip pat K.Starkevičius yra kritiškai atsiliepęs apie „bankų ekonomistus“, kurie esą pražiopso krizes, o G.Nausėda atėjęs kaip tik iš šios kastos.

Portalo lrytas.lt žiniomis, šiuo metu realiausia kandidatūra pakeisti K.Starkevičių yra laikoma dabartinė Žemės ūkio ministerijos kanclerė Dalia Miniataitė.

Ilgametė ministerijos aparato veteranė yra dirbusi ir su K.Starkevičiumi, šiam būnant ministru.

Tuo tarpu pats K.Starkevičius keliaus vadovauti Seimo Ekonomikos komitetui, nes Kaimo reikalų komiteto pirmininko kėdė atiduodama jos labai pageidavusiam buvusiam Seimo pirmininkui, Liberalų sąjūdžio atstovui Viktorui Pranckiečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.