Seimo komitetai jau turi savo vadovus: tarp patvirtintų – A. Matulas, L. Kasčiūnas ir M. Majauskas

Seimo komitetai jau turi savo vadovus – pirmininkus ir pavaduotojus ir artimiausiu metu gali pradėti darbą.

Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Mitalas, Artūras Žukauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas, Artūras Žukauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Konservatoriai: Jurgita Šiugždinienė, Antanas Matulas<br>V.Skaraičio nuotr.
Konservatoriai: Jurgita Šiugždinienė, Antanas Matulas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Antanas Matulas, derybos koalicijos, koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Antanas Matulas, derybos koalicijos, koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 1:53 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 4:11 PM

Už nutarimą, kuriuo siūloma patvirtinti komitetų vadovus, ketvirtadienį  balsavo 81 Seimo narys,  11  buvo prieš ir 11 susilaikė. Pasak projektą pateikusio Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, spręsti dėl  Audito komiteto vadovybės planuojama vėliau, kai bus apsispręsta dėl  tai reglamentuojančių Statuto pataisų.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku išrinktas 38 metų konservatorius Mykolas Majauskas. Už jo kandidatūrą ketvirtadienį balsavo šeši komiteto nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusiųjų nebuvo.

Balsavime nedalyvavo du valstiečiai, pareiškę, kad remia frakcijos sprendimą atsisakyti bet kokių pareigų Seimo valdymo struktūrose, taip pat M. Majauskas. Posėdyje nepasirodė liberalas Kęstutis Glaveckas.

Nutarta, kad pirmininko pavaduotojus komitetas tvirtins kitame posėdyje.

Komitete dirbs 10 parlamentarų: konservatoriai Matas Maldeikis, Antanas Čepononis ir M.Majauskas, „valstiečiai“ Valius Ąžuolas ir Juozas Varžgalys, „darbietis“ Vytautas Gapšys, socialdemokratas Liudas Jonaitis, Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas bei Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Algirdas Butkevičius.

M.Majauskas Sidnėjaus universitete yra įgijęs ekonomikos bakalauro išsilavinimą. 2002-2008 metais jis dirbo „Barclay“ banke Londone, 2008-2012 metais buvo premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais. Nuo 2016 metų jis yra Seimo narys.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovaus L. Kasčiūnas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) ketvirtadienį bendru sutarimu savo pirmininku išsirinko konservatorių Lauryną Kasčiūną.

Tai Eltai patvirtino pats L.Kasčiūnas. Tiesa, vakarinio posėdžio metu ketvirtadienį komitetų pirmininkus dar turės patvirtinti Seimas.

NSGK, be L.Kasčiūno, sudaro dar 11 narių: liberalai Virgilijus Alekna ir Raimondas Lopata, mišrios Seimo narių grupės atstovas Vytautas Bakas, konservatoriai Dainius Kreivys, Arvydas Pocius ir Valdas Rakutis, „valstiečių“ deleguoti nariai Dainius Gaižauskas, Jonas Jarutis ir Saulius Skvernelis, socialdemokratė Dovilė Šakalienė bei „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku tapo A. Žukauskas, Sveikatos reikalų – A. Matulas, Kultūros komiteto – V. Juozapaitis

Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku tapo Laisvės frakcijos narys Arūnas Žukauskas, Sveikatos reikalų komiteto pirmininku išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovas Antanas Matulas, o Kultūros komiteto pirmininku tapo TS-LKD frakcijos atstovas Vytautas Juozapaitis.

Už A.Žukausko kandidatūrą į Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pareigas balsavo 9 komiteto nariai, susilaikė – 1, prieš balsavusiųjų nebuvo.

Tuo metu už A.Matulo kandidatūrą į Sveikatos reikalų komiteto vadovus balsavo 8 komiteto nariai, susilaikė – 2, balsavo prieš – 2 komiteto nariai.

Už V. Juozapaičio kandidatūrą į Kultūros komiteto pirmininko postą balsavo 5 komiteto nariai, susilaikė 3, balsavusiųjų prieš nebuvo.

Patvirtino visus

Seimas patvirtino Aplinkos apsaugos komiteto pirmininke Seimo narę Aistę Gedvilienę, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Seimo narį Mykolą Majauską, Ekonomikos komiteto pirmininku Seimo narį Kazį Starkevičių,  Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotoju Seimo narį Gintautą Palucką. Kaimo reikalų komiteto pirmininku Seimas patvirtino Seimo narį Viktorą Pranckietį, jo  pavaduotoju Seimo narį Vidmantą Kanopą. Kultūros komiteto pirmininku tapo  Seimo narys Vytautas Juozapaitis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku - Seimo narys Laurynas Kasčiūnas. Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininku Seimas patvirtino  Seimo narį Mindaugą Lingę, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininku - Seimo narį Antaną Matulą, Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku - Seimo narį Artūrą Žukauską, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotoja -  Seimo narę Viliją Targamadzę. Seimui pritarus Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininku  tapo Seimo narys Stasys  Šedbaras, Užsienio reikalų komiteto - Seimo narys Žygimantas Pavilionis, Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju - Seimo narys Antanas Guoga,  Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininku - Seimo narys Ričardas Juška, o jo pavaduotoju - Seimo narys  Valentinas Bukauskas.  Seimo Žmogaus teisių komitetui vadovaus Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininke tapo Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Seimas taip pat nustatė, kad Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas turi 6 pavaduotojus.  Tai Seimo nariai Laima Liucija Andrikienė,  Audronius Ažubalis, Domas Griškevičius,  Arminas Lydeka, Marius Matijošaitis, Mindaugas Puidokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.