Alytaus rajono valdžios nuotrauka sukėlė pasipiktinimą: atsaku – sunku patikėti

Alytaus rajono savivaldybėje apsilankęs konservatorius Laurynas Kasčiūnas sukėlė pasipiktinimo bangą, mat nuotraukoje su savivaldybės vadovais kaukių nedėvi nė vienas.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
lrytas.lt nuotr
lrytas.lt nuotr
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L.Kasčiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
L. Kasčiūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Vrubliauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Vrubliauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 12:58 PM, atnaujinta Dec 8, 2020, 1:21 PM

Tačiau ne mažesnio pasipiktinimo sulaukė ir savivaldybės atsakymas socialinio tinklo paskyroje tai pastebėjusiam asmeniui, paklaususiam dėl visai visuomenei rodomo politikų pavyzdžio – savivaldybė atkirto, kad fotografija su kaukėmis – pasijuokimas iš žmogaus.

Džiaugėsi susitikimu

Alytaus rajono savivaldybė savo „Facebook“ paskyroje pirmadienį pasidžiaugė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko L. Kasčiūno vizitu. Tačiau puslapio sekėjai netruko pastebėti, kad Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė ir pats L.Kasčiūnas – be kaukių.

Apie politikų atsakomybę visuomenės atžvilgiu paklausęs asmuo sulaukė netikėto savivaldybės atsakymo.

„Visi su kaukėmis, bet 2 minutėms jas galima nusiimti. Kitu atveju – ne fotografija, o pasijuokimas iš žmogaus. Ar nepritariat?“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė savivaldybės atstovai.

Vėliau Alytaus rajono savivaldybės mero patarėja Dalia Paulauskaitė lrytas.lt teigė, jog kaukių dėvėjimas ir nedėvėjimas – jautri tema, todėl sureaguota jautriai.

„Alytaus rajono savivaldybės pozicija yra aiški – privaloma laikytis visų prevencijos priemonių COVID-19 pandemijai suvaldyti. Savivaldybė labai daug daro šia kryptimi. Atvejis su Laurynu Kasčiūnu – išskirtinis, atsitiktinis. Sužinojus, kad atvyksta Seimo narys, NSGK pirmininkas, patalpa buvo dezinfekuota, visi dezinfekavo rankas ir dėvėjo kaukes.

Jos nusiimtos tik vienai ar dviem minutėms, kol bus padaryta nuotrauka. Komentarą parašęs darbuotojas, matyt, turėjo mintyje, kad valgant juk irgi galima trumpam nusiimti kaukes, bet tai labai jautri tema, todėl ir sureaguota jautriai“, – teigė ji.

Vadina klaida

Pats L.Kasčiūnas naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad sprendimas nusiimti kaukes buvo klaida.

„Nesiginsiu – be abejo, kad reikėjo kaukes užsidėti. Aš netgi porą kartų perklausiau, gal verta su kaukėmis. Bet atsakė, kad „Nuotraukoje trumpam nusiimkime, nusifotografuojame ir užsidedame atgal“. Taip ir įvyko.

Bet jeigu klausiate, ar tai mano klaida – taip, tai buvo klaida. Reikėjo būti su kaukėmis“, – teigė L.Kasčiūnas.

Per praėjusią parą Lietuvos nustatyti 1388 užsikrėtimai koronavirusu, užfiksuotas dar neregėtas mirčių nuo koronaviruso skaičius.

Iš viso Lietuvoje COVID-19 užsikrėtė 77426 žmonės. Šiuo metu serga 44 020, ligoninėse – 2154. Per pirmadienį nuo koronaviruso mirė dar 36 pacientai.

Iš viso Lietuvoje virusas jau nusinešė 673 gyvybes. Dar 10 žmonių sirgo koronavirusu, tačiau mirė dėl kitų priežasčių. Tokių atvejų šalyje – 336.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.