I. Šimonytė neatmeta, kad judėjimas per Kalėdas gali būti ribojamas

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad Vyriausybei gavus įgaliojimus veikti, ir, poreikiui esant, naujasis ministrų kabinetas savaitgalį galėtų nuspręsti dėl papildomų karantino ribojimų.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-12-10 10:08, atnaujinta 2020-12-10 11:08

„Jei Vyriausybė rytoj gaus įgaliojimus veikti, iš karto po to susitiksiu su žmonėmis, kurie sutiko man padėti savo ekspertize, savo patarimais – dalis jų dirba prezidento ekspertų taryboje. Tada galėsime diskutuosime, kokie konkrečiai sprendimai gali būti“, – sakė I.Šimonytė.

Anot jos, naujajai Vyriausybei bet kokiu atveju reikės dirbti savaitgalį.

„Jeigu būtų toks reikalas, tai ir susirinktų, nes mes ir taip ketinome savaitgalį dirbti dėl biudžeto projekto, visi ministrai yra pasirengę dirbti, kadangi turime mažai laiko grąžinti biudžetą į Seimą. (...)

Jeigu matytųsi, o aš tokios galimybės neatmečiau vakar, neatmetu ir šiandien, kad reikalingas Vyriausybės posėdis sprendimams priimti, jis bus organizuojamas savaitgalį,“ – pabrėžė ji.

Paklausta, ar gali būti ribojamas judėjimas per Kalėdas, I.Šimonytė teigė, kad tokia priemonė nėra atmetama.

„Jeigu reikės, tuos sprendimus priimsime ir jie bus paaiškinti“, – sakė I.Šimonytė, pridurdama, kad nebijo prisiimti atsakomybės už galimai nepopuliarius sprendimus.

„Ką reiškia baisūs sprendimai? Baisi yra statistika, baisu, kad žmonės miršta, kad medikai dirba ant išsekimo ribos. Apribojimai yra nemalonūs, sujaukiantys žmonių planus, bet tai nėra baisu. Baisu, kai tavo artimasis miršta nesulaukęs pagalbos“, – sakė I.Šimonytė.

Skiepytųsi viena pirmųjų

Kai vakcinos nuo koronaviruso pasieks Lietuvą, I.Šimonytė teigė ketinanti pasiskiepyti viena pirmųjų, taip parodant pasitikėjimą priemonės saugumu.

„Ketinu tą daryti, nenorėčiau, kad tai būtų suprasta kaip privilegija, (...) bet jeigu žmonės, kurie visuomenėje yra žinomi, ir ne tik aš, bet, tarkime, vadinamieji „influenceriai“, ar meno, mokslo žmonės, žymūs medikai sutiktų tokią bangą sukelti, manau, kad tai būtų labai gerai.

Nelabai tikiu „smegenų plovimu“, tačiau manau, kad informacijos pateikimas visuomenei apie tai, kuo tai yra svarbu ir kodėl neturėdami šios išeities būsime pasmerkti tokiais amerikietiškais kalneliais ritinėtis, yra labai svarbu. Dėl to esu pasirengusi būti tuo žmogumi, kuris vakcinuosis ta vakcina, kad įrodyčiau, kad tai yra saugu, kad pasitikiu institucijų sprendimais“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Prezidentūra ketvirtadienį pranešė, jog pirmosios vakcinos nuo koronaviruso Lietuvą turėtų pasiekti dar prieš naujuosius metus.

Per praėjusią parą patvirtinta 3330 naujų koronaviruso atvejų, nuo COVID-19 mirė 31 žmogus, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas. Tai didžiausias per parą patvirtintų naujų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.