Arvydas Lekavičius. Žvėryno prievaizdas – nesuvalgomas

Lietuva turi tik vieną valstybės išlaikomą zoologijos sodą, o jis yra Kaune? Jei atsakėte „taip“, smarkiai suklydote.

Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 6:12 AM

Mat yra dar viena buveinė, kurioje galima išgirsti ir asilo bliovimą, ir liūto riaumojimą, ir tigro patelės nurodinėjimus patinams. Tai – Pravieniškių atviroji kolonija, kurioje laiką leidžiantys nuteistieji, kaip liudija delfi.lt atsiųstas įrašas, svaiginasi „kobromis“, o paskui voliojasi ant žemės ar stūgauja lyg laukiniai.

Bet paskui jie užkanda citrinos ir tampa „švarūs“.

Tik neaišku, ar citrusiniai vaisiai padės šios kolonijos vadovui D.Sušinskui, ant kurio munduro dėmių daugiau nei ant žirafos kailio.

Mįslė, kaip vyriausias šios Pravieniškių įstaigos prižiūrėtojas daugiau nei metus neteisėtai baudė dešimtis nuteistųjų, nors tai draudė įstatymas. Taip pat kodėl metais anksčiau į laisvę be jokio pagrindo buvo paleidžiami nuteistieji.

Sunkiai suvokiamas ir leidimas šioje kolonijoje, kurioje nuo seno bausmę laisvesnėmis nei kalėjimo sąlygomis atlieka vyriškosios lyties asmenys, apgyvendinti ir keletą moteriškių. Kas ten dedasi, galima nesunkiai nuspėti.

Vis dėlto gražiausia yra valdžios reakcija. Įprasta, kad dėl tokių poelgių vadovai nedelsiant pašalinami, o kai kuriems yra tekę susipažinti ir su baudžiamąja teise. Tačiau Pravieniškės – išimtis. Vis garsiau kalbama, kad D.Sušinskas turi tiek Kalėjimų departamento, tiek Teisingumo ministerijos „stogą“, net vardijami konkretūs valdininkai, dangstantys iš skandalų neišbrendantį viršininką.

Kaip elgsis naujoji Teisingumo ministerijos vadovybė? „Matau tik vieną kelią – maksimalų atvirumą ir nuoseklų pokytį, paremtą aiškia strategija“, – postringavo naujai iškepta teisingumo ministrė E.Dobrovolska.

Žodžiu, lieka užtikrinti skaidrumą atveriant šį zoologijos sodą lankytojams ir imant iš jų nemenkus pinigus. O prievaizdo keisti greičiausiai nevalia, nes, žiūrėk, atėjus kitam eksponatai neteks savo žavesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.