URM siūlo F. Kirkorovo neįleisti į Lietuvą, įtraukti į juodąjį sąrašą

Sausio 18 dieną užsienio reikalų ministerija Migracijos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos perdavė teikimą, kuriuo prašoma Rusijos ir Bulgarijos pilietį Filipą Kirkorovą įtraukti į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą, rašoma pranešime spaudai.

Filipas Kirkorovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Filipas Kirkorovas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Filipas Kirkorovas.<br>kiti
Filipas Kirkorovas.<br>kiti
Filipas Kirkorovas.<br>kiti
Filipas Kirkorovas.<br>kiti
Filipas Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Filipas Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Filipas Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Filipas Kirkorovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 1:03 PM, atnaujinta Jan 18, 2021, 1:19 PM

Ministro G. Landsbergio pasirašytame teikime rašoma, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus.

„Sistemiškai vertinsime visus veikėjus, kurios Rusija siekia išnaudoti, skleisdama savo užsienio politiką bei siekdama daryti poveikį Lietuvos žmonėms. Taip pat neturi būti pamiršti ir griežtai įvertinti ir Baltarusijos piliečiai, prisidėję prie susidorojimo su taikiais protestuotojais“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Primename, kad svarstymai plėsti vadinamąjį juodąjį sąrašą viešojoje erdvėje kilo paaiškėjus, kad subsidijos už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius buvo skirtos Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus planavusioms bendrovėms.

Kultūros viceministrė, buvusi Lietuvos kultūros tarybos vadovė Daina Urbanavičienė teigia apgailestaujanti dėl situacijos, kai subsidijos už neįvykusius ar perkeltus renginius buvo skirtos bendrovėms, kurios planavo Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.