R. Šimašių papiktino sniego valymo kokybė sostinėje: priskaičiavome 140 tūkst. eurų baudų

„Suskaičiuokim viščiukus apie sniegą. Jei trumpai, su gatvėmis susidoroti pavyko operatyviai, šaligatviai – vis dar silpnoji vieta. O dabar plačiau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ antradienio vakarą rašė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 7:09 PM, atnaujinta Feb 2, 2021, 7:10 PM

Meras pranešė, kad neketina mokėti piniginų už prastai atliktą darbą.

Sniegas buvo itin staigus ir didelis. Matome, kad viena iš įmonių – „Stebulė“ tvarkosi tikrai neblogai, o „Grinda“ už pagrindinių gatvių savalaikį ir gerą valymą ne kartą pagirta ir pripažinta pačių vilniečių. Tačiau kai kuriais atvejais mūsų rangovų nesugebėjimas tinkamai nuvalyti šaligatvius nepateisinamas.

Todėl: nemokėsime mokesčių mokėtojų sunkiai uždirbtų pinigų už neatliktus darbus. Už sausio mėnesį jau priskaičiavome 140 tūkst. eurų baudų. Kaip tik baigiasi ilgalaikės ir sutartys su esamais rangovais. Netrukus skelbsime didelės apimties miesto valymo konkursą. Į snygio patirtis ir įmonių pajėgumus taip pat bus atsižvelgta“, – rašo R.Šimašius.

Meras mato akivaizdžius skirtumus tarp gatvių, kurios, anot jo, buvo valomos gana gerai, ir šaligatvių, kurie liko nevalyti.

„Ten, kur miesto pėsčiųjų infrastruktūra padaryta naujai, pagal prieš kelerius metus pradėtus diegti standartus, viskas vyksta daug sklandžiau, nes sniegas valomas mechanizuotai. Senamiesčio gatvėse, sovietinio planavimo gatvėse, kur nepalikta vietos pėstiesiems arba viduryje šaligatvių dygsta stulpai, technika neprivažiuoja, tenka valyti rankomis, o sniego dėti nėra kur, tad ten valymas labai sudėtingas, o ir problemos akivaizdžios. Tai dar didesnis akstinas greičiau pertvarkyti miesto infrastruktūrą.

Kur dar kilo problemų ir galime padaryti (išvados jau padarytos, sprendimai priimti) geriau: pėsčiųjų takų ir gatvių susikirtimai – turi baigtis stumdymasis kas už ką atsakingas ir sniego vertimas kaimynams.

Viešojo transporto stotelės – jos, o ypač daug naudojamos, turi būti nuvalomos greičiau.

Vidinės kvartalų, kiemų gatvelės, kad ir nelaikomos formaliai gatvėmis, turi būti valomos sparčiau, kad išvengtume šiukšlių išvežimo sutrikimų, kurių atsitiko nepateisinamų. Apskritai tokių kiemų – gatvelių samprata turi keistis, kad gyventi daugiabučių rajonuose būtų patogiau“, – teigė R.Šimašius.

Meras taip pat padėkojo visiems, kurie valė gatves ir pasidžiaugė artėjančiu pavasariu.

„Galime ir pasidžiaugti – Vyriausybė leido slidinėjimo pramogas, tad Liepkalnis laukia lankytojų, miškeliai bei kalniukai Vilniuje taip pat. Pasinaudokim, nes pavasaris jau ne už kalnų“, – baigė R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.