Vytautas Bruveris. Ginklai politikos cirke – jau ir karikatūros

Ką tai rodo, kai aukščiausi pareigūnai pradeda šaudyti vienas į kitą karikatūromis? Tai vis dar politika ar jau cirkas? Ar ir viena, ir kita?

Vytautas Bruveris.<br>Lrytas.lt koliažas
Vytautas Bruveris.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 7:12 AM

Tokius klausimus kelia sveikatos apsaugos ministro A.Dulkio naujausias atsakymas jį nuolat atakuojančiam prezidentui G.Nausėdai, kuris vis mojuoja nurodymais iki Mindauginių paskiepyti didžiąją dalį tautos.

Savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje A.Dulkys paskelbė karikatūrą, kurioje pavaizduotas prie darbo stalo sėdintis kaukėtas prezidentas, kuris grėsmingai šaukia: „Sveikatos ministrą pas mane!“ O tai, kas to ministro laukia, pranašauja prezidento rankoje spaudžiamas jau tik vyresnėms kartoms greičiausiai pažįstamas įrankis – kilimų dulkintuvas.

Būtent šiuo rankiniu padargu, primenančiu didelį musių mušeklį, karikatūrinis prezidentas ir rengiasi išdulkinti A.Dulkio mundurą.

O ministro prierašas prie karikatūros anglų kalba cituoja biblinę frazę „iš dulkės kilęs, dulke pavirsi“.

Galima pagirti A.Dulkį už saviironiją šitaip žaidžiant savo pavarde, kuri kelia asociacijų ne tik su tokiu gamtos elementu kaip net Šventajame Rašte minimos dulkės, bet ir su kitu, ne tokiu nekaltu, tačiau natūraliu gamtiniu procesu, kuris žargoniškai vadinamas taip pat kaip ir kilimų daužymas.

Vis dėlto akivaizdu, kad ministras dar daugiau ironijos nutaikė ne į save, o į karikatūros herojų, sulaukdamas ir entuziastingų jo paskyros sekėjų komentarų.

„Dieve, duok jums kantrybės su tuo bukiu kautis“, – tokį linkėjimą ministrui adresavo viena aršiausių G.Nausėdos kritikių europarlamentarė A.Maldeikienė.

Šiaip ar kitaip, pasirodo, A.Dulkys, nors garsiojo 130 punktų kovos su koronavirusu plano ir neturi, užtat turi ne tik ironijos, bet ir drąsos.

Kaip ir tuomet, kai viešai išrėžė, kad jį paskyrė premjerė I.Šimonytė, taigi tik ji ir patrauks.

Žinant išdidų ir kerštingą tokių žmonių kaip valstybės galva būdą galima spėti, kad pajuoka yra baisiausias kirtis, kokį galima sugalvoti. O kokį įrankį prezidentas (tas tikrasis, ne karikatūrinis) išsitrauks šį kartą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.