VRK paskelbė oficialiai registruotų kandidatų į Radviliškio rajono merus duomenis

Penktadienį, likus 30 dienų iki naujų Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) visuomenei paskelbė registruotų kandidatais į Radviliškio rajono merus asmenų duomenis. Juose – privaloma publikuoti informacija apie kandidatus, jų deklaruotą turtą, turimus teistumus, kandidatų biografijos.

VRK.<br>V.Skaraičio nuotr.
VRK.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 4:20 PM

Dalyvauti šių metų balandžio 11 d. vyksiančiuose rinkimuose VRK sprendimu užregistruoti 7 kandidatai: Jurgis Baublys (Darbo partija); Aurimas Gaidžiūnas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga); Gediminas Lipnevičius (išsikėlęs pats); Jolanta Margaitienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai); Kazimieras Račkauskis (Lietuvos socialdemokratų partija); Mantas Reutas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis); Vytautas Simelis (Lietuvos žaliųjų partija).

Savivaldybės rinkimų komisija šiems kandidatams išdavė kandidatų pažymėjimus.

Nuo kovo 12 d. visi kandidatai turi lygią teisę pasisakyti ir skelbti savo ar juos iškėlusios partijos rinkimų programą. Informacija apie kandidatus rinkėjams yra prieinama viešai. Ją galima rasti VRK interneto svetainėje.

Taip pat, pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, nuo šios dienos iki kol įsigalios galutiniai rinkimų rezultatai, kandidatai be VRK sutikimo negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyta jų laisvė.

VRK primena, kad kandidatams yra draudžiama naudotis tarnybine padėtimi valstybės, savivaldybių ar Europos Sąjungos institucijose, įstaigose, organizacijose ar organuose, taip pat Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, regioniniuose transliuotojuose ar savivaldybių visuomenės informavimo priemonėse vykdant rinkimų agitaciją. Taip pat yra draudžiama pavesti tai daryti kitiems asmenims ar kaip nors kitaip naudojantis tarnybine padėtimi bandyti paveikti rinkėjų valią.

Nauji Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimai vyks balandžio 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.