Vilniečių pašto dėžutėse – „antivakserių“ skrajutės: gavo ir J. Džiugelio kaimynė

„Ar tikrai yra pandemija? Yra specifiniai sezoniniai susirgimai, kuriais manipuliuojama. Pandemijos nebuvo ir nėra nei vienoje šalyje“, – tokie teiginiai išsakomi į vilniečių pašto dėžutes patekusiuose lankstinukuose. Seimo narys Justas Džiugelis ragina pranešti apie dezinformaciją, kad ir jis pats galėtų imtis atitinkamų veiksmų.

 Justas Džiugelis ir netikėti pandemija raginantis lankstinukas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Justas Džiugelis ir netikėti pandemija raginantis lankstinukas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Vilniečiams dalijamas lankstinukas.<br> Facebook nuotr.
 Vilniečiams dalijamas lankstinukas.<br> Facebook nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>D.Umbraso nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Justas Džiugelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 9:23 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 10:13 AM

Vilniečiams dalijamuose lankstinukuose raginama atkreipti dėmesį į tai, jog pandemija neegzistuoja, taip pat raginama nesiskiepyti.

„Esame globalaus nusikaltimo žmogiškumui liudininkai“, „Vyksta kova už žmonių sielas ir baimę“, „Ar žinote, kad vakcina mRNR pagrindu pakeis jūsų DNR?“, – tokios skambios frazės pažymimos pranešime.

Seimo narys Justas Džiugelis savo ruožtu feisbuke kalbėjo, jog blogiausia yra tai, kad dezinformacija pasiekia garbaus amžiaus žmones, nes jiems ja patikėti kur kas lengviau.

„Į mane kreipėsi susirūpinusi vilnietė, pašto dėžutėje, kaip ir kaimynai, radusi štai tokią antivakserių skrajutę. Moterį papiktino ne tik atvirai skleidžiama dezinformacija, neva pandemijos nėra nė vienoje šalyje ar mRNR pagrindu sukurta vakcina keičia žmogaus DNR.

Blogiausia, kad dezinformacija brukama garbaus amžiaus žmonėms, kuriems neretai sunku atskirti faktus nuo melo. Aš priimu faktą, kad kvailybės neuždrausi. Ji yra žmogiškos natūros dalis ir turi teisę reikštis – tokia demokratijos ir žodžio laisvės kaina.

Blogai, jei kvailybė yra organizuojama ir skatinama sąmoningai siekiančių sukelti sumaištį mūsų šalyje ir skatinti nepasitikėjimą Lietuvos valstybe. O tokių požymių yra“, – rašė Seimo narys.

J.Džiugelis ragino žmones pranešti jam, jeigu gaus panašių lankstinukų ir į savo pašto dėžutes, kad galėtų imtis atitinkamų veiksmų.

„Gavęs pagrįstų duomenų, kad tai – ne pavienė, o organizuota akcija, kreipsiuosi į atitinkamas tarnybas, kad išsiaiškintų, kas už šių „anoniminių paštininkų“ slepiasi“, – tvirtino parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.