G. Landsbergis viešai suabejojo dėl D. Nausėdienės skiepo: net neaiški dvejonė gali siųsti keistą signalą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad būtų apmaudu, jei valstybėje toks svarbus žmogus kaip pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė nepasinaudotų proga ir pasiskiepydama nuo COVID-19 savo pavyzdžiu sekti neparagintų rizikos grupėse esančių vis dar nepasiskiepijusių asmenų.

G. Landsbergis sako, kad pirmosios ponios pasiskiepijimas nuo COVID-19 yra svarbus: net neaiški dvejonė gali siųsti keistą signalą.<br>Lrytas.lt koliažas
G. Landsbergis sako, kad pirmosios ponios pasiskiepijimas nuo COVID-19 yra svarbus: net neaiški dvejonė gali siųsti keistą signalą.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 10:25 AM, atnaujinta May 21, 2021, 10:44 AM

Konservatorių lyderis pripažįsta, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad D. Nausėdienė iki šiol dar nepasiskiepijo, visuomenėje gali sukurti dvejones, kurias, pažymi jis, būtina išsklaidyti.

„Aš manau, kad ji yra svarbus žmogus valstybėje, su kuriuo, gali būti, tapatinasi daug Lietuvos žmonių ir būtent tokių, kuriems potencialiai gali būti labai svarbi ši žinia. Ir net neaiški dvejonė ar stabtelėjimas gali siųsti keistą signalą... Aš manau, kad tą dvejonę reikia išsklaidyti“, – interviu Eltai sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pirmosios ponios pasiskiepijimas ir aiški pozicija vakcinų atžvilgiu gali būti labai svarbi kalbant apie vyriausius Lietuvos gyventojus, kurie vis dar nesivakcinavo. Ministras pažymi, kad būtent juos pasiekti ir paraginti skiepytis yra sudėtingiausia.

„Šiuo klausimu yra labai svarbi lyderystė. Ir, manau, kad čia yra tai, ko reikia valstybei (...). Ši žinia yra nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga nebūtų išnaudota ar net būtų panaudota priešingai“, – teigė G. Landsbergis.

Tai, kad pirmoji šalies ponia vis dar nepasiskiepijo, šią savaitę rašė portalas „Delfi“. Kaip skelbė portalas, Prezidentūra jį informavo, kad 56-erių metų G. Nausėdos žmona skiepysis netrukus. Taip pat pažymėjo, kad D. Nausėdienė pasitiki visomis ES ir Lietuvoje registruotomis vakcinomis nuo COVID-19.

Prezidentas pasiskiepijo kovo mėnesį „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.