Konservatorių lyderis Laisvės partijos suvažiavime Partnerystės įstatymą palygino su Kovo 11-ąja

Laisvės partijos atstovams atėjus į Seimą, jame atsirado daugiau šviesos, teigia didžiausios valdančiosios koalicijos konservatorių partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-06-05 12:11, atnaujinta 2021-06-05 13:39

Sveikindamas Laisvės partijos suvažiavimo dalyvius šeštadienį Rotušės aikštėje Vilniuje jis tvirtino, kad su jos nariais eitų į žvalgybą.

„Kai bandėme priimti Partnerystės įstatymą Seime, aš pasakiau, kad man tai Kovo 11-osios dalykas“, – tvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis.

„Manau, kad tai fundamentalus klausimas, į kurį turime atsakyti, ką mes pasiekėme Kovo 11-ąją, (...) ką reiškia mums Kovo 11-oji. Man tai yra vergystės pabaigos diena. Visi mes tapome laisvi. Bet jūsų iškelti klausimai, kurie kalba apie pagarbą kiekvienam žmogui, apie teisingą Lietuvą kiekvienam Lietuvos žmogui, iš esmės jie ir man asmeniškai Kovo 11-osios klausimas“, – sakė G. Landsbergis.

Gegužę Partnerystės įstatymo projektą, pagal kurį siūlyta įteisinti ir skirtingų, ir tos paties lyties asmenų partnerystę, Seimas jau pateikimo stadijoje grąžino tobulinti.

„Bandžiau apibūdinti, kaip pilietis, partijos vadovas, kaip asmuo, esantis politikoje ir, bendraujantis su jūsų bendruomene, kaip aš jaučiuosi, galvoju, kad aš su jumis eičiau į žvalgybą“, – sakė konservatorius.

Pasak G. Landsbergio, buvusi „valstiečių“ kadencija Seime 2016–2020 metais buvo sunki, o su Laisvės partija parlamente pasidarė šviesiau.

„Kas pasikeitė su jūsų atėjimu į Seimą? (...) Man yra daugiau šviesos, daugiau žmoniškumo, daugiau nuoširdumo, ir tai yra labai stipriai keičia jauseną, kaip mes jaučiamės būdami ten, kur plaka Lietuvos širdis ir kur bandome priimti svarbiausius sprendimus. Tai jau yra jūsų pergalė“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis.

Sveikindama koalicijos partnerius Seimo pirmininkė Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad liberalai parlamente jaučiasi tvirtai.

„Šiandien galima sakyti, kad visos politinės jėgos yra daugiau ar mažiau liberalios, tik ne visos turi drąsos tai pripažinti. Liberali pokyčių darbotvarkė ryškiausiai matoma, labiausiai aptarinėjama ir jai yra aktyviausiai oponuojama. Tačiau mes jaučiamės tvirtai, nes šnekame apie tą, apie ką kalbėjome per rinkimų kampaniją, ką esame įrašę į savo rinkimų programas, už ką mums savo balsus atidavė rinkėjai ir dėl to esame valdančiojoje koalicijoje“, – kalbėjo ji.

V. Čmilytė-Nielsen tvirtino, kad į vis užduodamą klausimą apie įtampas koalicijoje, nuoširdžiai atsakanti, kad „mus vienija kur kas daugiau nei skiria“.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Laisvės partija šeštadienį sostinės Rotušės aikštėje surengė suvažiavimą, bus renkamas partijos pirmininkas.

Dvejus metus partijai vadovaujanti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė siekia perrinkimo. Ji – vienintelė kandidatė į organizacijos lyderes.

Pernai per Seimo rinkimus Laisvės partija iškovojo 11 mandatų, turi tris ministrų portfelius Vyriausybėje.

Laisvės partija įkurta 2019 metų birželio 1 dieną. Dalis jos narių ir lyderiai, tarp jų A. Armonaitė, sostinės meras Remigijus Šimašius, prieš tai paliko Liberalų sąjūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.