Reaguodamas į M. Puidoko istoriją M. Majauskas užsiminė apie patirtą spaudimą: sulaukė skambučių, prašymų susitikti

Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas, konservatorius Mykolas Majauskas teigia iš karto turėjęs įtarimų, kad Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektas gali iššaukti panašių reakcijų. Parlamentaras teigia pats patyręs spaudimą.

Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 2:48 PM, atnaujinta Jun 10, 2021, 4:29 PM

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Mindaugas Puidokas pirmadienį pareiškė Seime patyręs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų smurtą, teisėsaugai pradėjus tyrimą dėl įtariamos jo padėjėjo korupcijos. Tyrimo duomenimis, parlamentaro padėjėjas K. Motiečius Seimo patalpose pasiūlė Matui Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

M.Majauskas teigė, kad kiekvieną kartą registruojant projektą dėl Azartinių lošimų įstatymo pataisų jaučiamas azartinių lošimų organizatorių asociacijų spaudimas.

„Nesu informuotas, apie kokį konkrečiai projektą eina kalba. Azartinių lošimų įstatymo pataisas esu teikęs bent kelias pastaruoju metu, kurios yra nukreiptos griežtinti reguliavimą, uždrausti skatinimą lošti, įpareigoti azartinių lošimų organizatorius, skelbiant reklamą, nurodyti įpareigojančius užrašus“, – kalbėjo M.Majauskas.

Anot jo, taip pat yra ir keli Vyriausybės teikti įstatymo projektai.

„Galiu atsakingai pasakyti, kad kiekvieną kartą registruojant projektą ir jį svarstant Biudžeto ir finansų komitete, visuomet sulaukiame skambučių, laiškų, prašymų susitikti. Tai galima suprasti kaip bandymą daryti įtaką.

Nesiimu vertinti, teisėtą ar neteisėtą įtaką, bet tokį spaudimą tikrai jaučiu ir viešai Seimo posėdyje, ir Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje azartinių lošimų organizatorių asociacijų prašiau nedaryti tokių veiksmų ir nedaryti tokio spaudimo“, – kalbėjo jis.

Anot jo, gaunamuose laiškuose nurodoma, kas ir kaip turėtų būti keičiama įstatymo projekte. „Aš tai suprantu, kaip lobizmą, matyt, tai yra teisinė veikla – bet ji yra balansuojanti ant teisėtumo, nes nežinome, kas vyksta tuose susitikimuose“, – pabrėžė parlamentaras.

Savo ruožtu opozicijos lyderis Saulius Skvernelis kalbėjo, jog daug klausimų kelia tai, ar prieš Seimo narį M.Puidoką STT naudojo prievartą.

„Negalime vertinti tik to, ką pasakė kolega Seimo narys, kad tai buvo tiesa, bet jeigu jo atžvilgiu buvo naudojama fizinė prievarta, mano galva, tai yra esminis Konstitucijos pažeidimas“, – kalbėjo jis.

Anot jo, tiek Generalinė prokuratūra, tiek STT atsakys, ar prievarta buvo panaudota. „Seime, kaip įprasta, ko gero vaizdo kamera buvo nufilmuota, tai manau, kad tas atsakymas bus labai paprastas“, – teigė S.Skvernelis.

Generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas Seime teigė, jog bus atliktas tyrimas siekiant išsiaiškinti, ar prieš Seimo narį buvo naudota fizinė prievarta, tuo pačiu pabrėžė, kad pagal įstatymus Seimo narys neturi absoliutaus imuniteto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.