NATO naikintuvai du kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių

Oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę du kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

NATO naikintuvai du kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
NATO naikintuvai du kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių.<br>R.Vitkaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 11:54 AM

Praėjusį pirmadienį NATO naikintuvai atpažino transportinį lėktuvą AN-12, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė, skrydžio plano neturėjo.

Tuo pačiu metu atpažintas ir kartografavimui skirtas orlaivis AN-30, skridęs tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį, 

NATO naikintuvai tądien taip pat atpažino naikintuvą Su-34 ir du naikintuvus Su-35, skridusius iš Rusijos žemyninės dalies ir į ją grįžusius.

Be kita ko, atpažinti ir du naikintuvai Su-24MR, skridę tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį, ir du naikintuvai Su-27, skridę tarptautine oro erdve iš Karaliaučiaus srities ir grįžę į ją. 

Visi šie orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio planų neturėjo.

Penktadienį NATO naikintuvai atpažino rusų žvalgybos lėktuvą A-50, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos žemyninės dalies į Karaliaučiaus sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė, skrydžio plano neturėjo.

NATO oro policijos misija vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.