I. Šimonytė išvyks į pirmąjį oficialų vizitą Latvijoje

Birželio 17–18 dienomis ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė su oficialiu vizitu lankysis Latvijoje. Tai bus pirmasis premjerės vizitas į Latviją, einant šias pareigas.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 2:41 PM

Pasak pranešimo, susitikimuose su Latvijos prezidentu Egilu Levitu, Seimo pirmininke Ināra Mūrniece, premjeru Krišjāniu Kariņiu bus aptariamos strateginių dvišalių santykių plėtros galimybės, ES ir NATO darbotvarkių, COVID-19 pandemijos valdymo ir kelionių mūsų piliečiams palengvinimo klausimai. Premjerė taip pat aptars nesaugios Astravo AE grėsmes visiems ES piliečiams, strateginių transporto ir energetikos projektų įgyvendinimo klausimus. Susitikimuose bus kalbama apie vieningą atsaką į agresyvius Baltarusijos ir Rusijos veiksmus, paramą Ukrainai, Rytų partnerystės iniciatyvos stiprinimą, Kinijos keliamus iššūkius.

Lietuvos Vyriausybės vadovė pagerbs žuvusiuosius už Latvijos laisvę ir Latvijos okupacijos aukas – padės gėlių prie Laisvės paminklo Rygoje, pagerbs sovietinės okupacijos aukų atminimą prie Latvijos Okupacijos muziejaus memorialo.

Vizito metu premjerė viešės Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje, susitiks su Latvijos lietuvių bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?