Migrantai pradeda maištauti: Ignalinos rajone incidentą sukėlė mergina, po kurio kilo protestas

Antradienį Linkmenyse, kur dabar yra apgyvendintas jau 51 nelegalus migrantas, kilo neramumų dėl jų keliamų reikalavimų. Pasibaigus migrantų karantinavimui, šie norėjo laisviau vaikščioti. Buvo atvežta daugiau tvorų, taip sudaryta galimybė išeiti į lauką pasivaikščioti.

Nelegalūs migrantai pradeda maištauti.<br>mignalina.lt nuotr.
Nelegalūs migrantai pradeda maištauti.<br>mignalina.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Baltakis, mignalina.lt

Jul 26, 2021, 8:05 PM

Vienu metu leidžiama po 5 žmones. Sulaikytų migrantų nepasitenkinimą sukėlė ir tai, kad pasienio darbuotojai ilgą laiką jiems neatidavė mobiliųjų telefonų. Vėliau paaiškėjo, kad daliai migrantų paimtų telefonų negrąžino dar Varėnos pasienio rinktinėje, kur jie, perėję sieną, buvo sulaikyti.

O konfliktas Linkmenyse kilo dėl vienos merginos iš Kongo, kuriai pradžioje buvo nustatytas koronavirusas ir ji buvo išvežta į ligoninę, o antradienį grąžinta. Ji pradėjo reikalauti jai grąžinti telefoną ir dar kėlė kažkokių religinių reikalavimų. Gyventi salėje su visais atsisakė ir įsitaisė koridoriuje.

Pusryčių taip pat nevalgė. Pasakė, kad jai reikia į tualetą. Kelias į jį eina per sporto salę, kurioje visi gyvena, o ji taip eiti atsisakė ir savo gamtinius reikalus padarė koridoriuje, kur ir tūnojo.

Visi kiti migrantai, sprendžiant iš emocingo klegesio, jos protestui galimai pritarė (jų kalbą suprantančių Linkmenyse nėra).

Bent jau visi solidarizuodamiesi su protestuotoja antradienį buvo atsisakę maitintis, bet protestuota neilgai, nes pilvas (alkis) – ne brolis. O maitinami jie restorano „Romnesa“ maistu (beje, ar daug iš jūsų turi kasdien tokią galimybę?), vienam žmogui dienai skiriama 15–16 eurų!

Linkmenyse migrantus (buvo 28, nuo trečiadienio jau 51) saugoja 4–6 pareigūnai. Ar jie sugebėtų suvaldyti situaciją ir užtikrintų gyventojų saugumą, jei kiltų rimtesnių konfliktų?

Dabar migrantus dalinasi šešios šalies savivaldybės, kurios prisideda prie šios krizės valdymo. Nemažai savivaldybių svetimšalius apgyvendinti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.