Teismas išnagrinėjo šnipinėjimo Rusijai bylą, nuosprendis – lapkritį

Klaipėdos apygardos teismas antradienį baigė nagrinėti šnipinėjimo Rusijai bylą, nuosprendį joje planuojama skelbti lapkričio 12 dieną, BNS informavo teismo atstovė Dovilė Saulėnienė.

Klaipėdos apylinkės teismas.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Klaipėdos apylinkės teismas.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 2:16 PM

Antradienio posėdyje buvo baigtos sakyti baigiamosios kalbos. Kokias bausmes byloje pasiūlė prokuroras, nei teismas, nei prokuratūra BNS anksčiau neatskleidė, motyvuodami tuo, kad byla nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Už šnipinėjimą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu nuo trejų iki penkiolikos metų.

Šioje byloje teisiami du Lietuvos piliečiai, jie, bylos duomenimis, vienas su kitu nebuvo pažįstami ir veikė atskirai, tai visuomenininkas Baltijos jaunimo asociacijos „Juvenis“ generalinis direktorius Aleksėjus Greičius ir Mindaugas Tunikaitis.

Manoma, kad į nusikalstamas veikas prieš Lietuvos valstybę juos įtraukė tas pats asmuo – Rusijos Federalinės saugumo tarnybos Karaliaučiaus srities pasienio valdybos pareigūnas, prisistatęs išgalvota tapatybe ir puikiai kalbantis lietuviškai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus iš Valstybės saugumo departamento Žvalgybos įstatyme numatytomis priemonėmis surinktą medžiagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.