Vytautas Bruveris. Valdžios didmeistriai apžaidė patys save

Seimo pirmininkė, profesionali šachmatininkė V.Čmilytė-Nielsen gerai pažįsta situaciją, kurioje atsidūrė vakcinavimo kampaniją mėginanti paspartinti šalies valdžia. Ji vadinasi cugcvangu – kai kiekvienas kitas ėjimas tik blogina žaidėjo poziciją.

Aurelijus Veryga, Vilija Blinkevičiūtė, Gitanas Nausėda, Arūnas Dulkys. <br>Lrytas.lt koliažas
Aurelijus Veryga, Vilija Blinkevičiūtė, Gitanas Nausėda, Arūnas Dulkys. <br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-07 07:05

Valdantieji tebesipiktina prezidentu G.Nausėda ir opozicinių socialdemokratų motinėle V.Blinkevičiūte, kurie neseniai kaltino valdžią perlenkus lazdą su skatinimais ir grasinimais skiepytis. Esą ši pora jei ne sugriovė, tai bent lemtingai sustabdė spartėjusį masinį skiepijimą.

Pasak valdančiųjų, tie pareiškimai ir po jų kilę politiniai verpetai pasiuntė signalą visuomenei, kad viršūnės pačios nesutaria, nežino, kas vyksta, vadinasi, vakcinavimo vajus – įtartinas.

Valdantieji bent iš dalies gali būti teisūs. Bet ką dabar daro patys?

Buvęs sveikatos apsaugos ministras A.Veryga pasiūlė projektą, pagal kurį visiems 65 metus perkopusiems senjorams, kurie pradeda skiepytis, sumokėti po šimtą eurų.

Kai kurie valdantieji, tarp kurių buvo A.Verygos įpėdinis A.Dulkys, pagrįstai juokėsi iš tokios idėjos, ironizuodami, jog tuomet valstybei gal reikėtų pradėti mokėti pinigus žmonėms už tai, kad eina į rinkimus, mokyklą ar darželį.

Kita vertus, valdžia, norėdama taip papirkti vienus žmones, gali suerzinti ir juos, ir tuos, kurie jau pasiskiepijo. Juolab kad ir Seimo teisininkai perspėjo, jog tokios išmokos būtų netgi neteisėtos, nes diskriminuotų jaunesnius nei 65 metų piliečius.

Bet štai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pateikė savo projektą, pagal kurį 100 eurų už skiepą būtų mokama vyresniems nei 75 metų senjorams. O A.Dulkys dėl šio siūlymo raukosi lygiai taip pat kaip ir dėl A.Verygos projekto, kurį dabar nukniaukė SADM.

Kaip į šiuos naujus žaidimus jau dabar reaguoja ne tik vyresni nei 65 ar 75 metų žmonės, bet ir daugelis jaunesnių? Žinoma, necenzūriškai.

Taigi tokio cugcvango situacijoje vargiai ką sugalvotų net ir pati šachmatų didmeistrė Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.