G. Nausėda pasveikino pareigas pradėjusį eiti Estijos vadovą

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasveikino pareigas pradėjusį eiti Estijos Respublikos prezidentą Alarą Karisą. Prezidentas naujajam Estijos vadovui palinkėjo sėkmės ir stiprybės dirbant Estijos žmonių labui.

Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 3:45 PM

Šalies vadovas sveikinimo laiške teigė, kad Lietuvos ir Estijos dvišaliai santykiai, kuriuos nuolat praturtina nuoširdi, bendros istorinės patirties užgrūdinta mūsų žmonių draugystė, tik stiprės.

„Norėčiau palinkėti, kad Jums einant Prezidento pareigas dar labiau sustiprintume mūsų dvišalius santykius švietimo, mokslo, verslo, kultūros ir kitose srityse, o Baltijos šalių bendradarbiavimas ES, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose ir toliau išliktų intensyvus ir produktyvus“, – rašė prezidentas G. Nausėda.

Anot šalies vadovo, Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimas ir narystė Europos Sąjungoje ir NATO yra tvirtas pagrindas mūsų valstybingumo ir saugumo regione stiprinimui bei žmonių gerovės kūrimui.

Prezidentas išrinktajam Estijos vadovui laiške perdavė Lietuvos žmonių linkėjimus ir pakvietė apsilankyti Lietuvoje, pažymima Prezidento komunikacijos grupės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.