I. Šimonytė apie pažangos strategiją „Lietuva 2050“: pradedame ne tuščiame lauke

Pirmadienį pristatyta Valstybės pažangos strategija „Lietuva 2050“. Prisitaikant prie COVID-19 pandemijos sukeltos skaitmeninės transformacijos įvairiuose sektoriuose, Vyriausybė mato būtinybę tokiai strategijai, kurią jau yra įgyvendinusios kitos pažangios šalys.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 3:14 PM

Kaip skelbia Vyriausybė, strategijos tikslas yra apibrėžti Lietuvos pažangos viziją ir jai įgyvendinti skirtas valstybės vystymosi kryptis, siektinus socialinės, ekonominės ir aplinkos būklės pokyčius bei juos atspindinčius poveikio rodiklius.

Bendradarbiaudama su Seimu, Vyriausybė yra užsibrėžusi iki 2023 m. pavasario sesijos pradžios parengti ilgalaikės strategijos „Lietuva 2050“ dokumentą.

„Norime, bendradarbiaudami su visais, pateikti strategijos projektą Seimui 2023 m. pavasario sesijai. (...) Kuo labai tikiu, ko labai linkėčiau ir nenorėčiau, tai padaryti šio projekto valdišku. (..) Labiausiai norėtųsi, kad tų formatų, kuriuose mąstymas ir diskusijos apie Lietuvos ateitį tarpsta savaime tarp bendraminčių, tarp nesutaikomas nuomones turinčių oponentų, būtent šitas indėlis būtų pagrindinis, o Vyriausybė ir ministerijos jokiu būdu nepaverstų to dar vienu dokumentu, kurių mes tikrai turime daugybę“, – MO muziejuje vykusiame renginyje kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot premjerės, strategijos pagrindu tapo 2012 m. sukurta strategija, skirta Lietuvos inovatyvumo plėtrai iki 2030 m.

„Gerai, kad šį darbą pradedame ne tuščiame lauke ir turime tam tikros patirties. Artimiausia patirtis – „Strategija Lietuva 2030 m.“. (...) Pradžia buvo gera ir labai daug žadanti, bet įdirbis vėliau išsisėmė“, – sakė premjerė.

Numatoma Strategijos LT2050 įgyvendinimo trukmė – daugiau nei 20 metų (2024–2050 m.). Strategijos LT2050 projekto rengimo etapai suplanuoti nuo 2021 iki 2023 metų. Strategijos projektą numatoma parengti ir pateikti Seimui iki 2023 m. kovo 10 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.