Arūnas Dumalakas. Į keistų darbų sąrašą pateko ir dviračių takų tiesimas

Dabartinis meras, kuris yra pažadėjęs daugiau nebebūti meru, vilniečių atmintyje liks kaip dviračių takų tiesėjas.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-30 07:00, atnaujinta 2021-10-30 08:02

Kiek jų kilometrų nutiesė ir kiek dar išraizgys iki 2023 metų, turbūt nė pats R.Šimašius nėra suskaičiavęs.

Meras su tokiu įkarščiu imasi šio darbo, kad, regis, turi viziją Vilnių padaryti panašų į Amsterdamą anksčiau, nei bus dekriminalizuoti narkotikai.

Pasirodo, Vilnius toks turtingas ir turi tiek lėšų šiems darbams, kad gali nutiesti dviračių taką ant buvusio ir jam visai nesvarbu, jog pradėjus Nemenčinės plento rekonstrukciją yra numatytos ir lėšos toje atkarpoje dar kartą tiesti dviračių taką.

Tai ne stebuklas, o tikra tiesa. Vilnius nelauks, kol Lietuvos automobilių kelių direkcija skirs lėšų ir nuties taką prie Nemenčinės plento. Tegu tik keletui metų.

Apskritai dviračių tako atkarpa nuo Kairėnų gatvės iki Antavilių jau seniai turėjo būti panaikinta. Jos būklė tokia, kad specialistai išvadose nurodė, jog remontuoti neefektyvu. Tam pritarė net savivaldybės valdininkai, bet vėliau savo nuomonę pakeitė. Takui uždegta žalia šviesa.

Kaip įprasta, tiesdama 5,6 kilometro taką savivaldybė ties Nemenčinės plentu vykdo paprastuosius remonto darbus. Kad nereikėtų skelbti konkursų. Ir koks sutapimas – kaip įprasta, taką remontuoja savivaldybės įmonė „Grinda“.

Remonto metu takas pagal galimybes bus praplatintas ir sieks 2,5 metro, bus paklota nauja asfalto danga, pažeminti tako kelkraščiai, įrengtas lietaus vandens nutekėjimas. Planuojama, kad atkarpa nuo Kairėnų gatvės iki Antavilių bus sutvarkyta iki lapkričio mėnesio.

Jau primenami ir tako privalumai: sutvarkius atkarpą bus patogu tiek minantiems Nemenčinės plento taku ir P.Vileišio gatve iki miesto centro, tiek vasarą susiruošusiems prie Balžio ežero.

Vis dėlto netiesa, kad kalbant apie dviračių takus jau darosi sunku surankioti skaičius.

Štai du, ir patys tikriausi – dviračių takui ties Nemenčinės plentu, kurį po keleto metų mažių mažiausiai teks pertiesti, savivaldybė ištaškys 300 tūkst. eurų.

Iš viso dviratininkų takams savivaldybė šiemet skirs 3 mln. eurų. Už tiek bus nutiesta 14 kilometrų takų.

Beje, gal ne visai tikslu vartoti žodį „ištaškys“. O mitų griovėjas R.Šimašius jų dešimtuką galėtų papildyti vienuoliktuoju – kad už dviračių tako ties Nemenčinės plentu tiesimą niekam nenubyrėjo nuobirų ar niekas nenumelžė atmilžio.

Juk skaityti mero išvedžiojimus apie V.Sirokomlės mokyklos ateities ar Žirmūnų gatvės 109-ojo namo statybų mitus nuobodu. Dviračių tako mito griovimas pagal R.Šimašių būtų tikrai įdomesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.