Azijos ir Europos šalių vadovų susitikime G. Nausėda akcentavo solidarumo svarbą

Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vykusiame nuotoliniame Azijos ir Europos aukšto lygio atstovų susitikime (ASEM) akcentavo solidarumo svarbą, pranešė Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 4:26 PM

„Šiuo metu visas pasaulis kovoja su COVID-19 pandemija ir klimato krize. Šiuos iššūkius padėti įveikti gali tik tarptautinės bendruomenės solidarumas. Tik veikdami drauge ir padėdami vieni kitiems galime duoti efektyvų atsaką bet kokiam globaliam iššūkiui“, – teigė G. Nausėda.

Kaip praneša Prezidentūra, savo kalboje šalies vadovas akcentavo kovos su klimato kaita svarbą ir Lietuvos pasiekimus bei ryžtą būti globalių sprendimų dalimi.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuva rimtai žiūri į kovos su klimato kaita priemones ir prie planetos gerovės prisideda ne tik deklaracijomis, bet ir realiais pokyčiais, nestabdančiais ekonomikos augimo.

„Lietuva yra puikus pavyzdys, kaip galima išlaikyti šalies ekonomikos augimą ir būti tvariam. Per pastaruosius 29-erius metus mūsų išmetamųjų dujų kiekis sumažėjo 60 proc., o BVP išaugo 74 procentais. Noriu pabrėžti, kad iki 2050-ųjų Lietuva išsikėlė tikslą tapti klimatui neutralia ekonomika ir šio tikslo atkakliai sieksime“, – cituojamas G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė Lietuvos pasirengimą toliau prisidėti siekiant globalios vakcinacijos nuo COVID-19. Pasak jo, Lietuva solidariai dalijasi vakcinomis su kitomis šalimis dabar ir yra pasirengusi tą daryti ateityje.

ASEM yra neformalaus dialogo ir bendradarbiavimo platforma, suburianti šalis pusšimtį šalių Europoje ir Azijoje bei dvi regionines organizacijas – Europos Sąjungą ir Pietryčių Azijos valstybių asociaciją (ASEAN).

Šiais metais ASEM pirmininkauja Kambodža, ji ir organizavo šį renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.