Arūnas Dumalakas. Valdžiai netgi orų prognozė – nulis

Kiekvieną rytą eidamas į darbą ir gerdamas kavą Mykolas užmeta akį į sinoptikų prognozę. Vyras sužino – plonesnę ar storesnę striukę vilktis, teks bristi per balas ar ne.

Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-04 06:07

Panašu, kad prezidentas G.Nausėda niekada nesužinos, kaip gyvena Mykolas ir ką jis mano apie politinę padėtį.

Kaip naujamečiame interviu pažymėjo buvęs šalies vadovas V.Adamkus, dabartinis prezidentas kai kuriuos dalykus sužino iš žiniasklaidos ar kitais keliais.

Bet kad G.Nausėda ar kas nors iš jo komandos prieš Naujuosius metus nežvilgtelėjo netgi ir į orų prognozę, jau bėda. Mat kai stovėdamas Prezidentūros kieme prezidentas tarė pirmąjį naujamečio sveikinimo sakinį „šį vakarą mums skaičiuojant paskutines metų akimirkas“, iš jo burnos virto garas, matyti, kad buvo šalta.

Tuo metu skaičiuodamas paskutines metų akimirkas ne tik Mykolas, bet ir kiekvienas kitas Lietuvos pilietis galėjo nesunkiai įsitikinti, kad už lango oro temperatūra – aukščiau nulio.

Ne kartą praėjusiais metais paslydusiam Vilniaus merui R.Šimašiui sinoptikų prognozių naujamečiam sveikinimui viešint Niujorke nereikėjo sekti. Niujorke, kaip ir Kaune, nuo padegėjų rankų nukentėjo Kalėdų eglė, bet JAV didmiestis, skirtingai nei Vilnius, neatšaukė naujamečių renginių. Ir ten, kaip tuščioje Katedros aikštėje, policija eglės nesaugojo.

Pasidžiaugus Niujorko grožybėmis R.Šimašiaus turbūt visiškai nesujaudino jam Miroslavo atgal atsiųstas naujametis palinkėjimas su apledėjusių Šnipiškių vaizdu, kur tolumoje per rūkus savivaldybės dangoraižis matyti.

Juk tikras meras, pamatęs tokią nuotrauką, net ir būdamas Niujorke nebesidairydamas į laiko skirtumus sukomanduotų kuo skubiau valyti ir barstyti gatves, kad vilniečiai neslidinėtų ir negriuvinėtų.

Tad prezidento V.Adamkaus užuominą reikėtų suprasti taip: valdžia į Lietuvą žvelgia tik pro langą ir jai tas pat, kaip ir kuo gyvena Mykolas ar Miroslavas.

Tad kitąmet sutinkant Naujuosius gal jau stebėsime vasarą įrašytus mūsiškių valdžios atstovų sveikinimus tautai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.