Milda Kuizinaitė. Teisingumui – daugiau koridorių ir durų

Šiais laikais, kai bet kokia žinia socialiniuose tinkluose ir naujienų portaluose pasklinda akimirksniu, sunku tikėtis, kad niekas nesužinos, kas kalbama teismo salėje.

Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-19 05:52

Ypač kai teisme nagrinėjama vieša byla dėl valstybės išleistų milijonų COVID-19 reagentams pirkti. Teismui reikia išsiaiškinti, ar dalis šių pinigų teisėtai nubyrėjo apsukriam derybininkui, buvusiam Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos vadovui Š.Narbutui.

Bet kaip tai padaryti, jei teisme apklausus tuometę sveikatos apsaugos viceministrę K.Garuolienę jos atsakymus perskaitys tuomet ministerijai vadovavęs A.Veryga, o apklausus A.Verygą viską sužinos tuometis premjeras S.Skvernelis?

Š.Narbuto advokatas pasiūlė paprastą išeitį – svarbius sprendimus dėl reagentų pirkimo 2020 metų pavasarį priėmusius politikus apklausti vieną po kito, o po apklausos jų iki posėdžio pabaigos neišleisti iš salės, kad su kitais liudytojais nesusitiktų už durų.

Tačiau Vilniaus apygardos teismo teisėjui V.Laušui pasirodė tiesiog nepadoru gaišinti svarbių asmenų laiką ir versti juos žiovauti teismo salėje.

Teisėjas savaip interpretavo advokato prašymą ir įvedė dar neregėtą svarbios bylos nagrinėjimo tvarką.

Prieš kiekvieno svarbaus liudytojo apklausą jis paskelbia, kad šios dienos posėdis uždaras, ir iš salės išprašo žurnalistus.

Neviešuose posėdžiuose jau buvo apklausta K.Garuolienė ir Seimo narys L.Savickas.

Tik ar teisėjas nebus pamiršęs, kad žinios sklinda ne tik per spaudą ir internetą, bet ir paprasčiausiu būdu – iš lūpų į lūpas?

K.Garuolienė ministerijoje nebedirba, tai galbūt ir neskambins A.Verygai pasidalyti įspūdžiais.

Tačiau kaip užtikrinti, kad apie teismo procesą S.Skverneliui nepapasakos tai pačiai Seimo frakcijai priklausantis buvęs jo patarėjas L.Savickas?

O jei Seimo koridoriuje jie sutiks ir A.Verygą?

Dėl teisingumo teismas turėtų nedelsdamas nusiųsti nurodymą Seimui kuriam laikui uždrausti šiems trims politikams kalbėtis ir įpareigoti juos vaikščioti atskirais koridoriais.

Dar paprasčiau teisėjui tiesiog nusiplauti rankas: „Seimas – ne mano valdos, ir jūs ten žinokitės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.