A. Anušauskas: pasirašytas susitarimas su Turkijos gynybos agentūros prezidentu dėl bendradarbiavimo gynybos srityje

Krašto apsaugos viceministras Vilius Semaška pasirašė susitarimą su Turkijos gynybos agentūros prezidentu Ismailu Demiru dėl bendradarbiavimo gynybos srityje.

Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 2:32 PM

„Ankaroje krašto apsaugos viceministras V. Semeška pasirašė susitarimą su Turkijos gynybos agentūros prezidentu prof. Ismailu Demiru dėl bendradarbiavimo gynybos srityje su Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Manau, visi supranta, kad tokie susitarimai atveria kelią arba „uždega žalią šviesą“ reikalingiems įsigijimams. Ryt derybos Stambule dėl įsigijimo. Judam toliau. #Bayraktar“, – savo feisbuko paskyroje rašo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

A. Anušauskas antradienį teigė, kad Lietuva, mokydamasi iš karo Ukrainoje pamokų, ketina įsigyti „Bayraktar“ kovinių dronų.

ELTA primena, kad visuomenininkas Andrius Tapinas inicijavo paramos Ukrainai akciją, kurios tikslas buvo surinkti 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ įsigyti. Šios lėšos buvo surinktas per tris dienas. Kovinį droną „Bayraktar“ ketinama padovanoti nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

Į Turkiją tartis dėl kovinio drono pirkimo antradienį išvyko krašto apsaugos viceministras V. Semeška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.