Vytautas Bruveris. Laisvės partijai – paskutinė suktinė

Nusususi kanapių suktinė – ar tik neliks tiek iš didelio valdančiosios Laisvės partijos žadėto debesies?

Laisvės partija: Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė, Vytautas Mitalas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laisvės partija: Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė, Vytautas Mitalas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 7:33 AM

Praėjusią savaitę Seimą pasiekė naujas įstatymo projektas, numatantis mažo kiekio narkotikų turėjimo dekriminalizavimą.

Ankstesniame projekte, kurį nesėkmingai teikė Laisvės partija, buvo numatyta, kad keliasdešimt ar kelis šimtus eurų siekiančios baudos būtų skiriamos ne tik už marihuanos suktinę kišenėje, bet ir už žiupsnelį heroino ar trupinį amfetamino. Dabar palikta tik svaiginamoji produkcija iš kanapių.

Pasikeitė ir projekto autoriai. Praėjusį kartą vėliavą nešė viena „laisvietė“ M.Danielė, o šįkart – jau Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Tiesa, projektą pasirašė ir Laisvės partijos lyderė A.Armonaitė, ir konservatorių vedlys G.Landsbergis.

Kaip matome, politinė taktika – lygiai tokia pat kaip ir teikiant naują projektą vietoj prieš metus žlugusio Partnerystės įstatymo. Dabar valdantiesiems pateikus Civilinės sąjungos projektą buvę Laisvės partijos užmojų pagrindiniai šalininkai maksimaliai atsitraukę, netgi sako jam ne itin pritariantys.

O dalis opozicijos ir toliau šaukia, kad tai – homoseksualus Trojos arklys po šiek tiek atnaujinta avinėlio kauke. Tą patį teigia ir budriausi katalikiškosios skaistybės saugotojai valdančiųjų konservatorių gretose.

Žodžiu, nepaisant to, kad šis arklys vis dėlto persiropštė per pateikimo stadijos slenkstį, galimybė, jog jis vis viena bus nušautas, ne mažesnė, o gal net didesnė, nei jo sėkmė nubėgti visą distanciją.

Apie tai, kad neleis narkotizuoti Lietuvos, ir apie valdžios klastą opozicija šaukia ir dėl kanapių dekriminalizavimą numatančio projekto. Bet štai tie patys radikalieji konservatoriai, kurie kryžiumi gula prieš gėjų partnerystę ir narkotikus, jau kalba, kad kanapėms iš esmės pritars.

Tokį pagrindinių valdančiųjų elgesį galima laikyti visai krikščionišku – prieš nužudant partnerių rinkimų svajones duoti jiems surūkyti paskutinę suktinę!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.