Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Lietuva.<br> lrytas.lt montažas.
 Lietuva.<br> lrytas.lt montažas.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-07-23 17:12, atnaujinta 2022-07-23 17:14

Kabliai

Radviliškio rajone per jojimo treniruotę nuo žirgo nukrito ir žuvo 30-metis vyras. Nelaimė įvyko, kai žirgas išsigando kliūties, šoko į šoną ir griuvo.

Žirgynas priklauso žuvusiajam ir jo tėvui.

Bartninkai

Vilkaviškio rajono miestelyje, užkonservuotose Šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios griuvėsiuose, dešimtą kartą vyko muzikos ir šviesos festivalis „b’ART“.

Jubiliejiniame vakare kartu su styginių kvartetu saksofonu grojo K.Vaiginis, gitara – H.Romero (JAV). Žiūrovai išgirdo D.Bielkausko projektą „Mirštantis. Miestas. Gyvenimui“. Šviesų dailininkas – V.Latonas.

Rokiškis

Dariaus ir Girėno gatve važiuojantys vairuotojai turėjo pasisaugoti – ant kelio ir šaligatvio riogsojo 3 šiaudų ritiniai. Juos pametė vienas sunkvežimiu važiavęs vyras. Kaip vėliau pareigūnams teisinosi vairuotojas, vežant krovinį atsirišo tvirtinimo diržai, todėl ritiniai iškrito.

Vienas jų nuriedėjo ant šaligatvio ir trenkėsi į apšvietimo stulpą. Nuo smūgio nukrito šviestuvas. Žmonės nenukentėjo.

Alytus

Memorialas „Nurimęs varpas“ Jaunimo parke ir šalia miesto sodo esantys tualetai nebe pirmą kartą atsidūrė vandalų akiratyje. Niokotojai sienas aprašinėjo įvairiais žodžiais, nuplėšė lipdukus, žyminčius, kam skirtas tualetas, sulankstė duris, tualetinio popieriaus dėklą, o memorialą apipurškė raudonais dažais.

Miesto savivaldybė primena, kad už vandalų suniokoto turto tvarkymą sumoka kiekvienas dirbantis miesto gyventojas. Alytiškiai siūlo tualetuose įrengti vaizdo kameras.

Kailiniai

Lazdijų rajono ugniagesiai gelbėtojai iš socialinės globos namų gavo pranešimą apie nuskendusią 61 metų moterį, šių namų gyventoją. Tvenkinys telkšo už šios įstaigos tvoros. Plūduriuojantį kūną pastebėjo ir direktoriui pranešė vienas globos namų gyventojas. Skenduolę ugniagesiai aptiko per 6 metrus nuo kranto.

Moteris turėjo sveikatos problemų. Spėjama, kad ji paslydo ir, įkritusi į tvenkinį, nebegalėjo išlipti.

Utena

Į ligoninę buvo atgabentas dvylikametis, apsvaigęs nuo narkotikų.

Berniukas teigė, kad išvakarėse cigaretę su narkotinėmis medžiagomis jam davė 22 metų uteniškis.

Už narkotikų ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams įtariamajam, kuris žinomas policijai, gresia nuo 3 iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Andrioniškis

Europos Sąjungos finansuojamo projekto „Fixus Mobilis“ komanda, atliekanti Kultūros vertybių registre esančių pastatų priežiūrą, darbavosi Anykščių rajono miestelyje esančioje Šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, statytoje 1935-aisiais.

Specialistai sutvarkė lietvamzdžius, susandarino sienos ir portalo skardas, užtaisė ištrupėjusias mūro siūles, nuvalė sąnašas, šoniniam vartų bokšteliui uždėjo stogelį.

Klaipėda

Baltijos jūros neįgaliųjų pliaže atsirado naujovė – baldakimai. Tai prašmatnūs gultai su ištaigingomis užuolaidomis, čiužiniais ir pagalvėmis. Baldakimų nuomotojai pastebi, kad tokia naujovė lietuviams patinka. Vieno tokio baldakimo įrengimo kaina – apie tūkstantį eurų. Jų iš viso yra aštuoni. Vieno baldakimo nuomos kaina visai dienai – 35 eurai. Poilsiautojui duodamas minkštas čiužinys, pagalvės, pastatomas staliukas, nešami gėrimai, užkandžiai. Daugiausia norinčiųjų nuomotis baldakimus – per didžiuosius karščius ir savaitgaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.