Galimo teisėjų kyšininkavimo bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Vilniaus apygardos teismo pirmininkės prašymą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai įvairių korupcinio pobūdžio bei kitų veikų padarymu pareikšti 16 asmenų ir vienai bendrovei, perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui – šiandien nutartimi minėtą bylą iš Vilniaus apygardos teismo perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad trys Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai, kuriems buvo paskirta nagrinėti ši baudžiamoji byla, nuo jos pagrįstai nusišalino.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad trys Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai, kuriems buvo paskirta nagrinėti ši baudžiamoji byla, nuo jos pagrįstai nusišalino.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-03 15:58

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad trys Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai, kuriems buvo paskirta nagrinėti ši baudžiamoji byla, nuo jos pagrįstai nusišalino.

Be to, nustatyta, kad daugiau nei pusė Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų atliko įvarius procesinius veiksmus ikiteisminio tyrimo metu, dėl šios priežasties jie negali nagrinėti baudžiamosios bylos, du teisėjai buvo apklausti ikiteisminio tyrimo metu, likę keturi teisėjai dirbo kartu su vienu iš kaltinamųjų Vilniaus miesto apylinkės teisme, taip pat Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriuje dirba teisėjas, kuris yra įtrauktas į apklaustinų teisiamajame posėdyje asmenų sąrašą, o vienas iš kaltinamųjų daug metų dirbo Vilniaus apygardos teisme teisėju, todėl dalis Vilniaus apygardos teismo teisėjų yra su juo dirbę bei palaikę įvairaus pobūdžio santykius.

Nors vien tai, kad teisme dirba asmuo, kuris įrašytas į apklaustinų teisiamajame posėdyje asmenų sąrašą, ar kad kai kurie teisėjai yra dirbę su kaltinamaisiais, savaime nėra pagrindas nušalinti visą teismą nuo bylos nagrinėjimo, tačiau šiuo atveju nustatytų aplinkybių visuma, Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, proceso dalyviams ar bet kuriam kitam pašaliniam asmeniui gali sukelti abejonių dėl bet kurio Vilniaus apygardos teismo teisėjo nešališkumo, o tai yra pagrindas bylą perduoti nagrinėti kitam apygardos teismui.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų darbo krūvis yra didžiausias iš visų apygardų teismų, 2022 m. Klaipėdos apygardos teismui jau buvo perduotos nagrinėti trys baudžiamosios bylos, kurios buvo teismingos kitiems apygardų teismams, Panevėžio apygardos teismui – penkios tokios baudžiamosios bylos, o Šiaulių apygardos teismui – dvi baudžiamosios bylos, be to, šių metų pirmąjį pusmetį pagal pirmąja instancija išnagrinėtų baudžiamųjų bylų kiekį Šiaulių apygardos teismo darbo krūvis buvo mažesnis už Klaipėdos ir Panevėžio apygardų teismų darbo krūvį, todėl, atsižvelgus į darbo krūvius apygardų teismuose, baudžiamoji byla Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi perduota nagrinėti būtent Šiaulių apygardos teismui.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.