A. Širinskienė dėl A. Anušausko nuotraukų su drabužių kainomis kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją Nusprendė netirti

Lietuvos regionų frakcijai priklausanti Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl mados žurnale „L'Officiel Hommes“ pasirodžiusių krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko nuotraukų su jo vilkimų drabužių kainomis. A. Širinskienė prašo ištirti, ar A. Anušausko elgesys atitinka Seimo nario įsipareigojimą neužsiimti jokia kita veikla, nei Seimo nario pareigos.

 A.Širinskienė, A.Anušauskas.<br> lrytas.lt koliažas.
 A.Širinskienė, A.Anušauskas.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-21 09:32, atnaujinta 2022-09-21 15:47

„Kreipiausi į etikos ir procedūrų komisiją, nes Seimo nariui, o ministras yra Seimo narys, yra draudžiama užsiimti bet kokia kita veikla nepriklausomai netgi nuo to, ar jis atlygintina, ar ne, išskyrus Seimo nario pareigas. Tai šiuo atveju labai keista, kai situacija yra tokia nerami, matyti krašto apsaugos ministrą kaip modelį, reklamuojantį drabužius, kur aiškiai yra surašyta kaina ir pardavimo vietos“, – Eltai teigė A. Širinskienė.

Seimo narės nuomone, leidinyje akivaizdžiai matomas reklaminis kontekstas, skatinantis pardavimus.

„Aš suprantu, kad reitingai yra svarbu, bet taip nusipiginti ir iš esmės pažeminti Seimo nario vardą, mano manymu, jau yra per daug“, – pridūrė ji.

Seimo etikos sargai nusprendė netirti A. Anušausko elgesio

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nepradės tyrimo dėl mados žurnale „L'Officiel Hommes“ pasirodžiusių krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko nuotraukų. Po antradienį įvykusių Seimo etikos sargų diskusijų nuspręsta kad tyrimas, kurio paprašė parlamentarė Agnė Širinskienė, nebūtų pradėtas.

„Nevertėtų pradėti tyrimo. Bent jau mano nuomonė būtų tokia. O kad dabar šis politikas tampa vis populiaresniu yra kitų priežasčių... Tai ne dėl pasirodymo žurnale“, – teigė liberalas Andrius Bagdonas.

Jam antrino ir opoziciniams socialdemokratams priklausanti Dovilė Šakalienė. Politikė ragino atsižvelgti į tai, kad A. Anušauskas šiuo metu yra itin užimtas ministras ir sprendimas pradėti tyrimą dėl minėtų nuotraukų galėtų atitraukti politiką nuo svarbių darbų.

„Mano akimis šis tyrimas yra tam tikras pasityčiojimas iš jo darbo“, – sakė D. Šakalienė.

Tuo tarpu Lietuvos regionų frakcijai priklausanti Rita Tamašunienė laikėsi priešingos nuomonės. Ji ragino Etikos ir procedūrų komisijos narius situaciją įvertinti moraliniu aspektu.

„Ar tai moralu, kad karo kontekste krašto apsaugos ministras fotografuojasi su kostiumu, kuris kainuoja tiek ir tiek... Reikėjo visgi išsiaiškinti, kaip bus pateikiamas politikas šiame žurnale. Komisijos priedermė išsiaiškinti, kaip dabartinės geopolitinės padėties kontekste yra vertinamas toks ministro pasirodymas, nurodant ir firmas ir kainas. Pats kontekstas įpareigoja tyrimą“, – sakė R. Tamašunienė.

Apie situaciją rašiusiam portalui 15min.lt pats A. Anušauskas teigė, kad interviu metu žurnalo atstovams jis akcentavo, jog jokių reklamų prie jo nebūtų.

„Kai daviau interviu ir kai fotografavo, aš prašiau pakankamai aiškiai, kad nebūtų jokių reklaminių siužetų prie to“, – portalui 15min.lt teigė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.