Tadas Ignatavičius. Ar šeimos gynėjai netaps griovėjais?

Su kuo susidėsi, tokiu ir pats tapsi. Ši patarlė šiandien ypač tinka konservatoriams, kurie prieš dvejus metus dėl valdžios susimetė į krūvą su Laisvės partija.

Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Ieva Pakarklytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Ieva Pakarklytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 22, 2022, 8:52 AM

Ilgą laiką atrodė, kad tradicines šeimos vertybes uoliai ginantys konservatoriai gana sėkmingai gesina įvairias „gėdingas“ koalicijos partnerių iniciatyvas.

Vis dėlto gali būti, kad tai tėra regimybė. Atsidūrę valdžioje krikščionys demokratai, regis, paleido aiškų orientyrą iš akių ir pasuko šunkeliais.

Tokių minčių kyla stebint, kaip nekrikščioniškai dešinieji elgiasi su energetikos ministru D.Kreiviu ir jo šeima.

Šalies diplomatijai diriguojantis konservatorių vedlys G.Landsbergis su kompanija sumąstė, kad konservatoriaus ministro sutuoktinę D.Kreivienę reikėtų paskirti Lietuvos ambasadore ir išsiųsti į Italiją.

Toks paskyrimas, ko gero, būtų kiekvieno diplomato ir jo sutuoktinio svajonė, be to, regis, mažai kas abejoja, kad D.Kreivienė nenusipelnė tokio paaukštinimo.

Tik bėda ta, kad ministras negali krautis lagaminų ir keliauti kartu su žmona. Premjerė I.Šimonytė kategoriškai nesutinka, kad dėl elektros kainų krizės skalpuojamas D.Kreivys turėtų palikti ministro postą.

Todėl visai gali būti, kad ne tik dar labiau užsiutins interpeliacijų vėzdu mojuojančią opoziciją, bet taip pat pakirs darnios katalikų šeimos šaknis.

Užuot padėję ministrui susikrauti lagaminus, konservatoriai verčia energetikos strategą toliau kankintis, nors, regis, jau visiems aišku, kad D.Kreiviui ši našta tampa pernelyg sunki.

Jei jau nepavyko su elektra Lietuvoje tvarkos padaryti net tokiam neva visų laikų geriausiam ministrui kaip dešiniųjų išgirtasis R.Masiulis, vargu ar D.Kreivys per likusius kadencijos metus sukurs stebuklą.

Tad gal pats laikas pripažinti, kad prieš dešimtmetį konservatorių įkurta Energetikos ministerija nepateisino lūkesčių, – išjungti joje šviesą ir taip svariai prisidėti ne tik prie jos pačios paskelbtų taupymo planų, bet ir prie tradicinės šeimos išsaugojimo?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?