V. Čmilytė-Nielsen nedramatizuoja konservatorių frakcijoje kilusių ginčų dėl PVM lengvatos: vieša diskusija yra normalu

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nedramatizuoja vertindama konservatorių frakcijoje kilusias diskusijas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos. Jos teigimu, Vyriausybės siūloma lengvata yra kompromisinė, o kylančios diskusijos – natūralus procesas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 2:44 PM

„Vertinant, kiek nepastovi yra situacija, vertėtų kalbėti apie kompromisą – lengvatą 6 mėn., jei peržiūrint biudžetą bus peržiūrėtas ir šis klausimas. O vieša diskusija yra normalu. Manau, kad kur kas blogiau būtų, jei nevyktų jokios diskusijos“, – Eltai perduotame komentare nurodė Seimo pirmininkė.

Praėjusią savaitę konservatorių frakcijoje užvirė diskusijos dėl PVM lengvatų. Kaip anksčiau skelbta žiniasklaidoje, M. Majauskas, parėmęs ne Vyriausybės, bet Laisvės partijos atstovų teiktą siūlymą dėl PVM lengvatos maitinimo paslaugoms, susilaukė aštrios kritikos iš partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio. Pastarojo teigimu, frakcijos nariai privalo palaikyti biudžetą.

Tokią pačia poziciją išsakė ir konservatorių partijos Prezidiumas. Jis įpareigojo TS-LKD frakciją Seime palaikyti tik Vyriausybės parengtą Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, neteikti ir nepalaikyti su Ministrų kabinetu nesuderintų pasiūlymų.

Vis tik Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas, konservatorius Mykolas Majauskas savo pozicijos nekeičia ir žada palaikyti iniciatyvą pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo paslaugoms. Šią lengvatą metams pasiūlė pratęsti „laisviečiai“. Tuo tarpu Vyriausybės siūlymas yra tą padaryti iki 2023 m. birželio 30 d. Be to M. Majauskas kartu su valdančiųjų ir opozicinių frakcijų atstovais registravo siūlymą neterminuotai pratęsti 9 proc. PVM lengvatą maitinimo, kultūros ir sporto paslaugoms.

Konservatorių gretose jau spėjo pasigirsti raginimų pasitiktini BFK pirmininkui pasitikėjimą. Konservatoriams priklausantis Justas Džiugelis sako, kad šią savaitę frakcijoje kilusio ginčo metu pats M. Majauskas iškėlė šią mintį ir, pažymi jis, visai gerai būtų ją realizuoti praktikoje. M. Majausko nuomone, partijoje vyksta konstruktyvus dialogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.