P. Gražulis ragina Seimą sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl praėjusių metų neramumų prie Seimo

Seimo narys Petras Gražulis antradienį įregistravo Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo, atsižvelgdamas į tai, kad buvęs Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius paviešino naują, iki tol visuomenei nežinomą informaciją apie smurtinius 2021 m. rugpjūčio 10 d. vakaro įvykius prie Seimo, siūlo sudaryti Seimo laikinąją komisiją, teigiama parlamentaro pranešime žiniasklaidai.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-26 09:15

Rezoliucijos projekte teigiama, kad R. Pociaus pareiškimai rodo, jog minėtų neramumų provokatoriai veikė ne savarankiškai ar pavieniui, o buvo vadovaujami Seimo valdančiųjų, policijos, galimai specialiųjų tarnybų.

„Valdantieji galimai turėjo tikslą eskaluoti konfliktą, kad jis būtų panaudotas tolesniems demokratijos ribojimams pagrįsti. Vilniaus miesto savivaldybė tada atšaukė leidimus net tiems mitingams, kurie buvo nesusiję su protestais prieš pandemijos ribojimo režimą“, – rašoma pranešime.

P. Gražulis ragina ir vidaus reikalų ministrę A. Bilotaitę pateikti viešus atsakymus dėl šių įvykių. Anot jo, tai „turėtų teigiamą reikšmę pilietinės visuomenės vystymui ir šalies politinės sistemos raidai bei demokratijos ateičiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.