Valdininko iš Neringos vestuvių detektyvas baigėsi įspėjimu

Įmonės „Neringos vanduo“ vadovas Dangeras Aleksandrovas, susituokęs darbo metu, sulaukė švelnios bausmės – jam skirtas įspėjimas. Taip nutarė savivaldybės komisija.

D.Aleksandrovas nesijaučia nusižengęs.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
D.Aleksandrovas nesijaučia nusižengęs.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-27 06:04

„Darytina išvada, kad D.Aleksandrovas nesilaikė teisės aktų reikalavimų ir nesikreipė į darbdavį dėl kasmetinių atostogų ar tikslinių atostogų suteikimo, nuotolinio darbo.

Komisija siūlo administracijos direktoriui Egidijui Šakaliui įspėti D.Aleksandrovą dėl galimo darbo sutarties nutraukimo, jei per dvylika mėnesių darbuotojas padarys antrą tokį pat darbo pareigų pažeidimą“, – rašoma redakcijai atsiųstame Neringos savivaldybės laiške.

„Lietuvos rytas“ jau rašė, kad rugpjūtį žiedus sumainiusiai porai išėjus iš Kretingos metrikacijos skyriaus teko kalbėtis su policininkais.

Pareigūnus iškvietė ir pats jaunikis D.Aleksandrovas, ir portalo „Atvira Klaipėda“ redaktorius Martynas Vainorius, atvykęs užfiksuoti valdininko santuokos, tačiau buvęs iškoneveiktas ir net sulaukęs trinktelėjimo į krūtinę. D.Aleksandrovas tikino priešingai – esą žurnalistas jį pastūmė. O tuoktis per pietų pertrauką, anot direktoriaus, niekam nedraudžiama, juo labiau kad jis tądien dirbęs nuotoliniu būdu.

Kretingos policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl D.Aleksandrovo smurto prieš M.Vainorių, tačiau Klaipėdos apylinkės prokuratūra tyrimą nutraukė.

„Mano pareiškimas policijai pagal tą patį straipsnį – fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas – buvo užregistruotas, tačiau kol kas negavau informacijos, ar pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaltinimai pateikti M.Vainoriui“, – sakė D.Aleksandrovas.

M.Vainorius dėl šio pareiškimo į policiją nebuvo kviestas. Jis buvo apklaustas dėl kito valdininko parašyto pareiškimo. D.Aleksandrovas žurnalistą kaltina šmeižtu.

Šiuo metu įmonės „Neringos vanduo“ vadovas yra tėvystės atostogose. Jis rūpinasi neseniai pasaulį išvydusiu kūdikiu.

„Taip, aš esu tėvystės atostogose. Apie įspėjimą sužinojau iš spaudos. Jokio oficialaus pranešimo nesu gavęs, jokiose komisijose nesu dalyvavęs, nebuvau į jas kviečiamas.

Manau, toks elgesys yra ir persekiojimas mano atžvilgiu, kaip tai numato Baudžiamasis kodeksas, ir neteisėtas asmens duomenų paviešinimas.

Ir nesuprantu, kodėl keliamas toks skandalas, matyt, mano einamos pareigos kažkam labai parūpo“, – „Lietuvos rytui“ aiškino D.Aleksandrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.