Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt montažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt montažas.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 12, 2022, 8:31 AM

Alytus

Uršulė Veteikienė, gyvenanti dukros Julijos ir žento Jurgio Kochanskų namuose, šią savaitę šventė 105-ąjį gimtadienį.

Garbaus amžiaus moteris pernelyg nesiskundžia sveikata, tik regėjimas ir klausa suprastėjo. Ji valgo viską, tiesa, saikingai.

Moteris su vyru mokytoju Povilu nuo 1949-ųjų gyveno Kuktiškėse (Utenos r.), visą gyvenimą daug dirbo, siuvo, siuvinėjo, mezgė, o paskutinį kartą audimo staklėse Kuktiškėse sėdėjo būdama 97-erių.

Keturvalakiai

Futbolo entuziastas ir populiarintojas M.Karpavičius, su bendraminčiais nebe pirmus metus organizuojantis moterų, vaikų, šeimų, įvairių profesijų atstovų turnyrus, Vilkaviškio rajono Kazimiero Baršausko mokykloje-daugiafunkciame centre pirmąkart sukvietė parungtyniauti pedagogus.

Turnyre dalyvavo penkios mokytojų komandos iš įvairių rajono mokyklų. Nugalėtoja tapo Kazimiero Baršausko mokyklos pedagogių komanda (nuotr.), aplenkusi net tas, kuriose žaidė ir vyrai.

Stanionys

Panevėžio rajone, magistralėje „Via Baltica“, po lengvojo automobilio ratais pateko stirna. Iš tamsos žvėris išbėgo staiga, ir vairuotojas susidūrimo neišvengė. Smūgis stirną nusviedė į kelkraštį. Ji nugaišo iš karto.

Per susidūrimą nei vairuotojas, nei keleiviai nesusižeidė, tačiau mašinos priekis buvo gerokai aplankstytas. Toliau tęsti kelionės nebuvo įmanoma. Tądien dar viena stirna buvo suvažinėta Žadeikių miško apsuptame Užusienio kaime netoli Pasvalio.

Jurbarkas

Jurbarko rajono ugniagesiai gelbėtojai ir narai iš Kauno tebeieškojo antradienį į Nemuną nuo Šimtmečio tilto, jungiančio Jurbarką su Šakių rajonu, nušokusio 18-mečio.

Lapkričio 8-ąją apie 7 val. ryto praeivis pastebėjo ant tilto stovinčią ir jaunuolį vardu šaukiančią merginą. Vyras paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Nuo antradienio iki vakardienos pietų ugniagesiai gelbėtojai kasdien valtimi plaukiojo abiem Nemuno krantais po keliasdešimt kilometrų, narai išžvalgė 2 kilometrus upės atkarpos, tačiau skenduolio nerado.

Simnas

Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija pasiūlė Alytaus rajono miestelio katilinėje šilumą gaminti deginant Žuvinto rezervato pelkėse nupjautas nendres ir viksvas.

Direkcijos vadovo P.Čepono teigimu, tai būtų draugiškesnė aplinkai medžiaga negu dabar naudojamas kietasis kuras. Mokslininkai nustatė, kad ši augalija kaloringumu mažai skiriasi nuo medžio granulių.

Pagal pirminius apskaičiavimus, nupjautos perteklinės augalijos Žuvinto rezervato pelkėse pakaktų visiškai patenkinti vienos miestelio katilinės poreikius.

Misiūniškis

Rokiškio rajone važiuodama lengvuoju automobiliu girta 56 metų moteris trenkėsi į kitą mašiną ir ją apdaužė.

Niekam apie tai nepranešusi vairuotoja spruko iš avarijos vietos, bet netrukus buvo sulaikyta. Į alkoholio matuoklį ji pripūtė šiek tiek per 2 promiles.

Klaipėda

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vestibiulyje atidaryta klaipėdiečio fotografo V.Karaciejaus paroda „Jūrų kapitonai – prezidentai, karaliai, imperatoriai“.

Joje eksponuojami 28 jūrų kapitonų portretai – nemažai jų jau iškeliavo į amžinybę. Nuotraukose – nepriklausomos Lietuvos kapitonai. Dalis jų užfiksuoti ne darbe, ne su uniforma, o kasdieniame gyvenime.

Neringa

Neringos miesto garbės piliečio vardą šiemet nuspręsta suteikti istorikei, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresniajai mokslo darbuotojai, Kuršių nerijos istorijos ir kultūros tyrėjai dr. Nijolei Strakauskaitei.

Šis titulas jai suteiktas už indėlį tiriant Kuršių nerijos daugiakultūrę istoriją, Rytų Prūsijos ir Prūsų Lietuvos kultūros istoriją ir tapatumo problematiką bei už praeities tyrimų sklaidą tarptautiniu mastu.

Panevėžys

Klaipėdos gatvėje esančiame prekybos centre įkliuvo apsivogęs 30 metų vyras. Į vežimą susikrovęs elektrinį diskinį pjūklą, akumuliatorinį suktuką ir kampinį šlifuoklį jis praėjo pro kasas nesusimokėjęs. Per 300 eurų vertės prekių pavogusį vyrą sulaikė apsauga ir perdavė policininkams.

Tądien anksčiau mieste buvo apvogtas kitas prekybos centras, esantis Darbo aikštėje. Ten vagišius išsinešė beveik 700 eurų vertės prekių. Dėl vagysčių policija pradėjo du atskirus tyrimus, bet gali būti, kad abiem atvejais nagus prikišo tas pats nusikaltėlis.

Kretinga

Po remonto gerokai pasikeitęs lurdas vėl atvertas lankytojams. Sovietmečiu įrengtos grotos buvo išmontuotos, senos trinkelės pakeistos naujomis, sutvarkyti tilteliai, pastatyti nauji suolai, šiukšliadėžės, įrengtas apšvietimas. Lurdas Kretingoje pastatytas 1933 metais.

Taip paminėtos Prancūzijos Švč.Mergelės Marijos (Pranciškonų ordino globėjos) apsireiškimo Lurde 75-osios metinės. Kretingos lurdo grota suformuota kalvos šlaite. Pranciškonai nugriovė seną iš akmenų sumūrytą daryklą ir jo akmenis panaudojo lurdo statyboms. Šalia lurdo vyksta daugybė renginių: Pranciškonų gimnazijos šventės, Šv.Antano ir Porciunkulės atlaidai. Nuo 1990 m. čia kiekvieną paskutinį gegužės šeštadienį rengiama Lietuvos vaikų bažnytinių chorų šventė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.