A. Bilotaitė ragina atkreipti dėmesį į kovą su prekybą žmonėmis: tai vyksta šalia mūsų kasdien

Minint dešimtmečio sukaktį, kai Lietuva ratifikavo Europos Tarybos konvenciją dėl veiksmų prieš prekybą žmonėmis, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atkreipė dėmesį, kad prekyba žmonėmis vis dar vyksta kasdien.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 11:19 AM

Todėl, A. Bilotaitės teigimu, ministerija savo ruožtu ir toliau susitelkę sieks užkardyti šiuos nusikaltimus.

„Šiandien mums atrodo, kad nėra nieko baisiau už karą. Tačiau turime suprasti, kad priverstinės santuokos, prekyba organais, seksualinis išnaudojimas, vergiškas darbas, prekyba vaikais – visa tai vyksta šalia mūsų kasdien. Kalbėdami apie prekybos žmonėmis aukas kalbame ne apie statistiką, o apie tragiškai sudaužytus mūsų šalies žmonių likimus. Net ir viena prekybos žmonėmis auka, yra viena auka per daug. Tad ir toliau susitelkę ir nepailsdami sieksime užkardyti šiuos nusikaltimus“, – konferencijoje „10 metų kovos su prekyba žmonėmis – laimėjimai ir iššūkiai“ kalbėjo A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, jog keičiantis geopolitinei situacijai, prekyba žmonėmis taip pat kinta – įprastus, teisėsaugai žinomus prekybos žmonėmis būdus keičia naujos prekybos žmonėmis formos. Šių dienų prekyba žmonėmis ir jos etapai nuo verbavimo iki aukų išnaudojimo intensyviai persikelia į kibernetinę erdvę, kur nėra tarptautinių sienų ir pakankamai įgūdžių bei priemonių nustatyti aukas, patraukti prekeivius baudžiamojon atsakomybėn.

Ministrė A. Bilotaitė taip pat pabrėžė, jog vos sulaukusi pirmųjų karo pabėgėlių iš Ukrainos, kurių absoliučią daugumą sudaro moterys ir vaikai, Lietuva iškart ėmėsi visų būtiniausių prevencinių priemonių, siekiant apsaugoti juos nuo prekybos žmonėmis pavojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.